dilluns, 23 de febrer de 2009

Ja hi tornem a ser!!!

Ja fa uns quants anys que quan de veritat comença la temporada pels corredors de curses de muntanya, és a principis de març amb la marató, i mitja marató salvatge de Sant Hilari Sacalm. De fet , si entenem que la temporada de curses de muntanya comença al març, i s'acaba al novembre amb la cursa de Montserrat nord, no és d'extranyar que els corredors d'asfalt diguin que estem sonats!!! Un pèl si que ho estem, ja que per exemple si parlo en primera persona, al acabar una cursa pateixo molt de cames, i per contra no he entrat mai a un gimnàs a muscular, però és que som així, només volem córrer, i no parar de córrer...
M'en recordo un dia que vaig llegir una crònica de http://www.ropits.com/ que parlava de la Matagalls-Montserrat, i deia que a ningú se li acudiria fer una marató, sense haver fer mai una mitja marató, en canvi, hi ha gent que es presenta a la Matagalls-Montserrat havent fet com a màxim una caminada de 20kms.


Continuarà...


Xevi de Sedentaris.cat


Nota dels "editors": aquest és el primer missatge del Xevi al bloc i esperem que no sigui l'últim. Es un "especialista" de curses, ultra-curses i caminades de muntanya (tot i que poques vegades l'hem vist caminar :-). L'asfalt només el trepitja en acabar l'any a la Sant Silvestre de Manlleu.

Aquests són els seus "reptes" pel 2009:
 • I Cursa de muntanya d'Olost (08-03-09)
 • XX Cursa 3 comarques d'Alpens (07-06-09)
 • Núria-Queralt (04-07-09)
 • Giir di Mont SkyMarathon (26-07-09)
 • CCC Ultra Trail du Mont-Blanc (28-08-09)
 • Matagalls Montserrat (19-09-09)

6 comentaris:

 1. Felicitats Xevi pel primer post...

  O sigui... que Matagalls-Montserrat com a primera cursa ... "como que no"....

  Cap suggeriment de cursa/caminada de montanya "no competitiva" o "popular" per iniciar-se?

  ResponElimina
 2. Ei Daniel, crec que ningú com un mateix es coneix tant bé, com per saber fins on pot arribar.
  Personalment et puc dir que vaig començar a córrer fa tres anys i mig, i el primer any vaig començar fent curses de 10kms, el segon mitjes maratons de muntanya, i el tercer ja vaig fer dues maratons de muntanya i la Matagalls Montserrat, però repeteixo, cada persona és un món.
  Salut i kms

  ResponElimina
 3. Companany,
  permete'm comentar-te quelcom de la MM.
  Jo la volia fer ja que era un repte que crec que s'ha de fer (com a mínim un cop a la vida). La vaig fer amb 14hores i t'asseguro que no la tornaré a fer. Per què? Doncs la vaig trobar molt avorrida: de les 14 hores, 10 hores van ser a les fosques i sota una boira brutal. La pujada a Montserrat, un suplici.....I l'arribada a la meta, tan emocionant que em vaig posar a plorar. Com a les maratons!
  Quye lo sepas! ;-)

  ResponElimina
 4. Carles,

  Home la Matagalls-Montserrat ... quin gran tema. En parlarem i molt, a Sedentaris.cat d'aquí uns mesos. La "caminada".

  En Xevi ja l'ha feta i en un temps espectacular (ell és molt modest i no ho dirà ...). Amb ell, tres persones més i jo mateix també la vam fer l'any passat per primer cop. Suposo que tu també perquè va fer molt mal temps ... però no per això deixaria de recomanar-la.

  En el meu cas es força probable que la torni a fer algun cop.

  Ferran de Sedentaris.cat

  ResponElimina
 5. Estic pensant a fer per primer cop aquesta marxa. Soc ciclista i l´anys passat pujant a montserrat vaig coincidir amb l´arrivada dels participants i em va agradar força els comentaris de la gent.
  No he caminat mai tanta distància, però tinc una molt bona forma física degut a que sóc ciclista.
  Si tot va bé, la penso fer i que passi el que passi, no tinc entrenament previ, però si molta resistència al patiment i a l´abandonament.
  Creieu que és factible arribar sense haver entrenat cap caminada, o que símplement estic boig??
  Gracies companys!

  ResponElimina
 6. Anònim ciclista,

  No crec que estiguis boig o, com a mínim, segur que no seràs l'únic.

  Si no penses entrenar res a peu, cosa que no et recomano gens ni mica, sí que t'hauries de comprar unes bones sabatilles esportives de muntanya, res de botes o "bambes" normals.

  Si tens molt bona condició física, no et passes de ritme i amb molta vaselina als peus crec que la podries acabar en menys de 24 hores. En el teu cas, em preocuparia més dels peus que de les cames.
  Ara, segur que no pots deixar un dia la bicicleta per anar a caminar per la muntanya unes hores? ...

  Ferran de Sedentaris.cat

  ResponElimina

Hola!

Ens agradaria molt rebre un comentari, encara que no estigui relacionat amb l'últim escrit.

Moltes gràcies!

Equip de Sedentaris.cat