diumenge, 15 de febrer de 2009

Recordant: Marató de Barcelona (consells I)

Fotografia del dorsal posterior

Comparteixo la meva experiència com a debutant maratonià a la Marató de Barcelona 2008 per si algú li pot servir d'ajuda. Aquest és un extracte del correu que vaig enviar a amics, coneguts i familiars un cop assolit el repte.


DE: Ferran

A: Aquells que m'han aconsellat o acompanyat en els meus entrenaments (a peu, en bici o corrents).


ASSUMPTE: Marató de Barcelona 2008

Hola a tothom,
Ja que us he pegat un bona pallissa amb la Marató i altres històries esportives us faig arribar un petit resum de l'experiència d'avui a la Marató de Barcelona.

Si faig un resum ràpid diria que ha anat bé, per ser la primera Marató i ser la culminació de molts mesos de preparació. Fer 10 km ràpids es una cosa (46:48, marca a millorar aviat), fer una Mitja Marató (1h:44) és un tema més seriós, però fer una Marató sencera i sense parar ja són paraules majors (4h:33).

Anem a pams. Avui tenia diferents objectius: en primer lloc acabar la Marató i disfrutar-la, en segon lloc fer menys de 4 hores i en tercer acostar-me a les 3:45. Com a bon debutant he
comés errades de principiant, potser ja en el segon i tercer plantejament. Si ara li digués a algú quins serien els tres objectius de la primera marató jo ho deixaria en: acabar, acabar i acabar

Medalla que em van donar a l'arribada
(perquè vaig arribar, que quedi clar)

Fins aquí la primera part del correu (és molt llarg i l'aniré publicant per parts, falten la segona i la tercera). Proper lliurament amb informació del recorregut i totes les penúries associades.

El consell està clar: l'objectiu és acabar. Gaudir de la primera marató? Ja gaudiràs explicant-ho a la família perquè a la cursa, quan arriba el "mur" o "la gran muralla", no s'està per moltes alegries.

Estaré encantat de respondre a qualsevol comentari/dubte/consulta ... especialment dels debutants ;-)

Ferran de Sedentaris.cat

4 comentaris:

 1. jo vull sapiguer més jejej

  Ara en serio, crec que el truqui que m'he de plantejar jo és que he d'anar a 5.45'' tots els km's, i si veig que en algún em passo de ràpid, afluixar el següent.
  jo tb la vull fer en 4 horetes o aixi, però esta clar que lo 1er és acabar

  Ànims que ja queden 2 setmanes

  ResponElimina
 2. Sandmannn,

  Aviat publicaré més i tens tota la raó, es tracta d'anar a un ritme constant ... la duresa anirà augmentant amb el pas dels quilòmetres... t'ho garanteixo!

  Ferran de Sedentaris.cat

  ResponElimina
 3. ei ferran! espero més consells! jo me la plantejo per l'any vinent! endavant i kms!

  ResponElimina
 4. A veure si aquesta setmana puc publicar alguna cosa més, la veritat és que una experiència única el primer cop que la fas ... i si t'has estat entrenant molt has de vigilar de no crear-te masses expectatives ... a mi em va passar però cap al km 30 la marató ja m'havia posat al meu lloc...

  Ferran de Sedentaris.cat

  ResponElimina

Hola!

Ens agradaria molt rebre un comentari, encara que no estigui relacionat amb l'últim escrit.

Moltes gràcies!

Equip de Sedentaris.cat