dissabte, 4 d’abril de 2009

Trobada "sedentària" Bombers 2009 (9:00 - escales Castell dels Tres Dragons)

Trobada 2.0 oberta a tothom, especialment qui vulgui sortir al vídeo post-cursa que volem publicar al bloc o "petar la xerrada" fent estiraments. També es faria gràcia saludar a algú que segueixi www.sedentaris.cat (si és que hi ha algú que se'l mira ;-) ... El punt de trobada és senzill, les escales de la foto (de les 9:00 fins 9:45) :

Com a punt de referència, algú amb una gorra blanca a les escales hauria de ser un dels "sedentaris" (servidor).


Com arribar-hi?

Busqueu tres dracs ... Entrant al Parc de la Ciutadella, baixant d'Arc de Triomf, a 25 metres o menys hi ha unes escales (tres) per accedir al Castell dels Tres Dracs, abans Museu de Zoologia. Si encara no ho teniu clar seguiu llegint i mireu el punt 42 del mapa del Parc de la Ciutadella que hem publicat més a baix.

Fotografia de Wikimedia, del Castell del Tres Dracs


OFF-TOPIC

Una mica d'història: homenatge 2.0 al bloc amic Vida Quotidiana (o com passar la tarda sense pensar massa en la cursa de demà).

Entre entrenament i entrenament al Parc de la Ciutadella hem detectat que el cartell de l'Edifici que hi ha a l'entrada principal del Parc de la Ciutadella a mà dreta ha canviat de nom: abans "Museu de Zoologia", ara "Castell dels Tres Dracs". Segur que algú hi havia anat de visita amb l'escola. Actualment, des de l'any 2000, ubica el Museu de les Ciències Naturals, unió del Museu de Zoologia i del Museu de Geologia.

Hem investigat una mica. Els noms poden ser "Castell dels Tres Dracs" o "Castell dels Tres Dragons (veure Wikipedia)" i és una obra de l'arquitecte Domènech i Montaner, tot i que ell no la va acabar. El més interessant, no des del punt de vista arquitectònic, és que una obra tan emblemàtica era una cafetaria en els seus orígens. Sí, un edifici espectacular per fer una cafeteria. Això sí, era la cafeteria de l'exposició universal de Barcelona de l'any 1888.

També us adjunto la informació que es facilita a un pàgina de Turisme de l'ajuntament de Barcelona amb informació dels diferents punts d'interés al Parc de la Ciutadella. En el cas de la trobada "sedentària", estaríem parlant de les escales al Passeig dels Til·lers que porten al punt 42 (Castell dels Tres Dragons - Museu de Zoologia).

1, 2, 3 i 4. Les estàtues del progrés
5. Monument a Milà i Fontanals
6. Estàtua eqüestre del general Prim
7. Monument als voluntaris catalans
8. Monument a Walt Disney
9. Entrada al Parc Zoològic
10. La Dama del paraigua
11. El Parlament de Catalunya
12. Medalló de Ruben Darío
13. 28 bustos d'artistes plàstics
14. La Pietat i la Resistència
15. El Museu d'Art Modern
16. El Desconsol de Josep Llimona
17. Monument a Joaquim Vayreda
18. Monument a Carreras Candi
19. Figura femenina de Josep Dunyach
20. El llac
21. El xiprer calb
22. El mamut de pedra
23. La Cascada amb El carro de l'Aurora
Pla del parc
Sedentaris.cat

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Hola!

Ens agradaria molt rebre un comentari, encara que no estigui relacionat amb l'últim escrit.

Moltes gràcies!

Equip de Sedentaris.cat