diumenge, 14 de juny de 2009

Matagalls-Montserrat 2009: MM09 (II) - Entrenament per caminades de resistència

..
L'entrenament més aconsellable per una caminada de resistència és caminar, caminar i caminar. Sembla obvi, no? Doncs no. A Sedentaris.cat volem ajudar a tothom que vulgui i tingui ganes a fer una mica (més) d'esport o activitat física o el que sigui per deixar de ser sedentari o sedentària.

Aquest consells d'entrenament per caminades de resistència estan pensats més per aquells que volen fer la Matagalls-Montserrat sense haver-la fet abans o sense experiència en caminades de resistència o experiència en caminades més curtes. Els que ja llegiu això havent fet moltes caminades estaria molt bé si poguessiu deixar algun comentari/consell del que vosaltres feu.

Els consells /opinions que donem (i que heu de complementar amb més consells):

Més especificament diríem:

 • Bambes de muntanya (molt recomanables, quasi imprescindibles), haver entrenat amb elles sobre tot tipus de superfícies.
 • Fer caminades llarges, de dia i de nit (potser aquestes més curtes :-). Còrrer a peu o anar amb BTT també ajuda però no oblidem de fer entrenaments "reals".
 • No estrenar res el dia de la caminada, recomanant especialment haver caminat de nit amb el frontal i bastons (en el cas de portar-ne).
 • Cuidar-se molt bé els peus, especialment qui els tingui delicats (vaselina o el que sigui a cada avituallament).
Afegim les recomanacions que ens han anat arribat via comentaris al bloc (actualitzat 16/06/09):
 • Sandmann: tenir un parell de ... bones raons per arribar
 • Oriol: tenir cap, ganes i una bona hidratació per acabar i acabar en bones condicions.
 • Fran: cuidar-se els peus, vigilar l'aparició de llagues i canviar-se de mitjons.
 • Eduard: molta determinació, entrenament (inclou caminar de nit) i estar psicològicament preparat.
Mil coses més que ja anirem comentant ... però diríem que per arribar a Montserrat cal la voluntat d'arribar-hi i, més específicament i per aquest ordre: cap, peus i cames. Si falla el cap no arribes segur, si fallen els peus és molt difícil i si et fallen les cames ... prega a la Moreneta.

Si llegiu això els propers dies podeu anar a la Marxa de Resistència d'Olost (37,5 km) el 28 de Juny, un bon entrenament o a qualsevol caminada popular o de la Copa Catalana de Caminades de Resistència (FEEC).Esperem els vostres comentaris.

Podeu consultar també a Sedentaris.cat:
Sedentaris.cat
El bloc dels que no volen ser sedentaris.
7 comentaris:

 1. falta un altre consell: tindre un par de col***! jeje

  Mare meva quina travessa

  ResponElimina
 2. El cap i les ganes de conseguir-ho et fan anar cada cop mes lluny..., per altre banda cal destacar la bona hidratacio i alimentacio abans i durant la cursa, es un factor determinant ja no nomes per acabar si no per fer-ho en les millors condicions posibles.

  ResponElimina
 3. Jo i un amic la voliem fer dintre de uns anys, potser l'any que vé, però després de aquest escrit i de altres coses que hem vist ens estem plantejant de fer-la aquest setembre. Sembla una travessa impresionant

  ResponElimina
 4. Jo la vaig fer al 2.005, sol, en 18 hores, va caure una tromba d'aigua abans de la sortida i molta gent va haver de plegar per por. Però desprès es va quedar una nit molt clara i fresca... va valer la pena ...
  Per mi aquest no va ser el problema, jo vaig patir de debò amb les llagues a causa de no canviar-me de mitjons quan calia... Fonamental!
  Enguany tornarè... amb la meva dona... els fondistes de Vilassar de Dalt estarem allà, farem tres grups de diferents nivells (non stop, mitjà i només caminar) per si algú es vol afegir...
  Anar en grup ajuda molt.
  Abraçades.

  ResponElimina
 5. Anirem afegint els vostres consells a la llista.

  Sandmann,

  - El teu no el puc afegir, però podem acceptar "determinació doble" com a sinònim :-)

  Oriol,

  Molt important la hidratació, un punt clau, i sobretot segons la climatologia de l'edició encara més. Si has de pujar a Montserrat deshidratat amb la solana al clatell es pot fer etern... ho afegiré ben aviat.

  David,

  Es impressionant, no ho dubtis i supos que més el primer cop. I l'ambient per la nit ... sobretot a Sant Llorenç Savall...

  Fran,

  Els peus (més que les cames) són quasi un 50% de la MM, segons la meva opinió. Jo que estic abonat al club de les butllofes em vaig parar 3/4 cops a posar-me vaselina abundant i a Sant Llorenç Savall em vaig canviar de mitjons.

  Respecte a la proposta de grups sembla una bona idea ... com a mínim saludar-nos segur... i desitjar-nos sort.

  Ferran de Sedentaris.cat

  ResponElimina
 6. Jo la vaig intentar una vegada, però no la vaig acabar.
  És molt important la preparació psicològica. Cal fer tot l'entrenament possible, haver fet caminades llargues, i de nit, però sobretot cal estar mentalitzat.
  Vist de la perspectiva que dóna el temps, crec que no vaig acabar per falta de determinació.

  Sigueu feliços!

  Eduard,
  onelspeusensportin.blogspot.com

  ResponElimina
 7. Eduard,

  Tens tota la raó. En aquesta caminada, sobretot si la fas per primer cop i no n'has fet cap d'aquest tipus (no tens experiència) o no estàs acostumat a caminar molt, el factor psicològic és molt important ...

  la nit cansa força mentalment i molts participants abandonen a Sant Llorenç Savall, a Vacarisses i fins i tot a Monistrol perquè el cap diu prou (les cames i els peus ja han dit prou abans ...).

  Aquí, com sempre, més entrenament = menys problemes (físics o moentals).

  Ferran de Sedentaris.cat

  ResponElimina

Hola!

Ens agradaria molt rebre un comentari, encara que no estigui relacionat amb l'últim escrit.

Moltes gràcies!

Equip de Sedentaris.cat