dimarts, 31 de març de 2009

Enquesta Bombers: fas "curses" amb música o sense?

Hem posat una enquesta "popular" al lateral del bloc per veure si sou dels que van a les curses amb o sense música a les orelles. No sé si es generarà un debat o no ... però jo (Ferran) estic totalment en contra. En Toni i altres "sedentaris" crec que hi estan més a favor. Espero no haver d'argumentar la meva posició però si m'ho demaneu als comentaris ho faré ;-)

Gràcies a un bloc que seguim fa poc, TR3SK ja podem veure com serà l'espai de recollida de les Samarretes de Bombers 2009. Demà és el primer dia ...

Fotografia: Tr3sk

Sedentaris.cat


diumenge, 29 de març de 2009

Cursa Bombers (mapes recollida dorsals i sortida)


Ja només queda aquesta setmana i anem facilitant les últimes informacions "pràctiques":
 • La recollida de dorsal (samarreta - pitrall) s'incia aquest Dimecres 1 d'Abril, fins el Dissabte 4. Llloc: Poliesportiu Estació del Nord (C/Nàpols 42, Barcelona - enllaç a mapa), de 10:30 a 21:30. Consell: intenteu no anar-hi dissabte, especialment per la tarda, perquè suposo que hi haurà una bona cua.


Mostra un mapa més gran Es l'edifici que està per sota del Carrer Ali Bei, la façana que dona a Napols (no feu cas de la lletra A del Google Maps)


 • La sortida el dia de la Cursa és a les 10:00. El millor punt de trobada i per escalfar, de manera més o menys tranquil·la, és el Parc de la Ciutadella, per dins o per fora.


Mostra un mapa més gran.
El parc de la Ciutadella té entrades pel Passeig Picasso i pel Passeig de Pujades. El dia de la cursa el Passeig Picasso està ple a vessar.


 • La sortida és davant de l'Estació de França, però s'accedeix als calaixos pel Passeig Picasso i com millor "marca" tens en 10 quilòmetres mès a prop de l'Estació de França et situen a la sortida.


Mostra un mapa més gran

I ara la gran pregunta, quina és la millor manera d'anar-hi el dia de la cursa?

 • En cotxe: no hi ha manera :-). Barcelona és una eco-ciutat i no s'hi pot anar amb cotxe. Tampoc en moto. El millor que pots fer és optar pel bicing. Bé, és broma. Aparcar pels voltants de la sortida no ha de ser fàcil en zona blava/verda. Un pàrquing gran proper estaria a Via Laietana /Catedral de Barcelona. També hi ha un pàrquing davant del Museu d'Història de Catalunya - Palau de Mar, però desconec si estarà tallada la circulació als vehicles.
 • En metro: metro Línia Vermella (L1-Arc de Triomf, o com a segona opció L1-Marina) i metro Línia Groga (L4-Barceloneta o com a segona opció L4-Jaume I). Atenció: de la boca del metro d'Arc de Triomf a l'Estació de França hi ha ... un quilòmetre! Això vol dir que, com a mínim, fareu 1 (anada) + 10 (cursa) + 1 (tornada) + 1 (ziga-zaga cursa i post-cursa) ... 14 quilòmetres!!!! set quilòmetres més i ja podeu fer un mitja marató "teòrica".
 • Altres: es pot anar a peu (molt suaument) o en bicing, ideal en aquest cas pels amants de duatlons i triatlons. La "transició" es faria al Parc de la Ciutadella, deixant la bicicleta abans d'entrar-hi ;-)Sedentaris.cat

"t'ajudem a fer el primer pas"

dijous, 26 de març de 2009

Anem a la piscina?

Olympics Day 9 - Swimming

Bon dia,

Els "sedentaris" també poden fer natació (entenem per "sedentaris" tot aquells no volen ser-ho :-). S'acosta el bon temps però ja he anat alguns dies a nadar abans d'arribar l'estiu i fer-ho a la platja.

Ho he fet a una piscina de 25 metres del Poliesportiu on vaig puntualment. La piscina ja feia anys que em mirava però fins ara no m'he decidit. He anat quatre dies i puc afirmar el següent:
 • Passar 25 anys sense anar a la piscina a nadar es nota (és el meu cas).
 • Nadar a la piscina per fer esport és molt diferent de fer-ho per refrescar-se.
 • Quan surto de la piscina estic molt vermell ...
 • Es pot nedar sense ulleres un dia (el primer :-) , dos dies segur que ja no ets capaç.
 • A la piscina hi ha carrils. Quan hi ha més de dos persones per carril la cosa es complica.
 • El final de la piscina sempre està més lluny del que sembla.
 • Les persones de la piscina sempre són observades per altres persones (de fora la piscina).
 • La natació té molta tècnica i això explica perquè et pots cansar molt anant lent.
 • Anar a la Jacuzzi no és fer natació.
Bé, ja farem un article més extens de la natació un altre dia però volíem dir alguna cosa per parlar d'un esport diferent (no tot és anar a córrer i en bicicleta a sedentaris.cat).

En resum, us recomano anar a la piscina, ni que sigui per provar un dia de fer una cosa diferent.

Ferran de Sedentaris.cat

dilluns, 23 de març de 2009

Cursa F.C.Barcelona - 22/03/2009 (crònica)


Crònica de "qualitat" de la cursa del F.C.Barcelona d'un "sedentari" que progressa adequadament: A.Orte.

Classificacions de la cursa i notícia a la pàgina del FC Barcelona.

Cursa FC Barcelona (7 quilòmetres) - 22/03/2009

2a cursa del FC Barcelona-l'Illa, amb un recorregut oficial de 7 km (realment van ser 6,6) entre la Ciutat Esportiva Joan Gamper, Sant Joan Despí i arribada de al mateix punt. El recorregut va ser més exigent del que es plantejava inicialment en l'anunci de la cursa. Unes pujades entre el qm. 1,5 i el 2,5 van endurir el recorregut i més d'un va pagar un inici massa alegre.

Una de les coses de les quals s'aprèn en curses no molt multitudinàries és la necessitat de portar un ritme propi. Durant els primers qms molta gent avançava fàcilment i això provocava que altres, per emulació, acabessin petant. Això no passa tant a les curses multitudinàries, perquè normalment surts en calaixos específics en funció de la marca. Per altra banda, córrer amb no gaire aglomeració ajuda, ja que el temps real i el temps oficial no van diferenciar-se gaire (en el meu cas 5 segons). En el meu cas, per cert, he aconseguit estar entre la primera meitat de la cursa per primer cop, amb un ritme força continuat de 5 minuts el qm. (32 minuts 35 segons els 6,6 qm de distància). Tenint en compte el poc temps que puc dedicar a l'esport, estic més que satisfet.

Si bé el recorregut va ser descafeïnat, amb una petita incursió a la vila de Sant Joan Despí, l'organització va ser força correcta. Policia local correctament posicionada tallant el trànsit i altres encarregats amb una samarreta blava del Barça controlaven tot el recorregut. Un cop a l'arribada, les cues per la recollida d'obsequis (provinents de patrocinadors del club) foren curtes. Un bon detall de l'organització va ser l'oferiment de gots amb plàtan i taronja trossejada.

Quant els punts negatius, no aconsegueixo entendre per què el xip no es va entregar directament el dia de recollida del dorsal i Potser l'empresa organitzadora es va voler estalviar la possibilitat de perdre'n alguns per l'absència d'alguns corredors?Gràcies A.Orte per enviar-nos aquesta crònica.

Sedentaris.cat
t'ajudem a fer el primer pas

diumenge, 22 de març de 2009

Curses Vall del Congost (Crònica i Classificacions)


Aquest matí he anat per primer cop a la Mitja Marató de la Vall del Congost i ja puc dir que no serà l'última. He de tornar i no puc tornar-hi sol. "Sedentaris", esteu convocats per l'edició del 2010.

De pas, adjunto les classificacions provisionals que m'ha facilitat l'organització. Tota la informació oficial i definitiva sortirà ben aviat a la pàgina oficial de la Cursa(si algú ha de fer alguna reclamació que ho faci a la pàgina oficial :-)


Classificacions i Fotografies XIII Cursa Vall del Congost (2009)

Classificacions Mitja Marató

Classificacions Marató

Fotografies Marató

Més fotografiesCrònica Mitja Marató Vall del Congost 2009
(Aiguafreda- 22/03/2009)

Perfil "aproximat" de la Mitja
(falten alguns trams per "problemes" tècnics de principiant amb el GPS)


Aquest matí, mentre pujava-grimpada i m'agafava als arbres del mig del bosc per no caure'm d'esquena no pensava gaire en tornar l'any vinent però ara ja ho tinc ben clar: tornaré!

Com que la meva experiència personal potser no interessa molt faré consideracions generals que a la vegada serveixin de crònica:

1) Cursa 100% de muntanya, pujades llargues i dures. Baixades tècniques. Asfalt molt poc, a l'arribar i sortir d'Aiguafreda. Pista forestal poqueta i cap al final principalment, que ja va bé. El circuit no era "trencames", era "carrega-cames", sobretot a les pujades en el meu cas. La part posterior de les cames ... ni la notava al final.

2) Excel·lent organització, felicitar a l'organitzador ("Antonio- Toni-Abuelo" o com es digui :-) i tots els que li han donat un cop de mà. Es notava i molt que darrera del circuit i la cursa hi havia persones que estimen la muntanya i els hi agraden d'allò més les curses que es fan envoltades de natura. I el més important de tot, la butifarra de l'arribada estava calenta (per no parlar de la Voll-Damm als avituallaments ... que jo no he provat però me l'he mirada :-)

3) Grans frases que he escoltat:

 • "Ya no tengo gemelos, tengo trillizos", a l'última pujada pel mig del bosc.
 • "Aquesta és la Marató nº 67", pel gran Casimir, en una marató més per les seves 100 maratons.De la Marató no sé res, però havia de ser molt dura i més d'un tenia previst arribar a l'hora de dinar a Aiguafreda.


Ferran de Sedentaris.cat

dissabte, 21 de març de 2009

Classificacions Lliga Catalana Curses Muntanya 2009

CLASSIFICACIONS LLIGA CATALANA DE CURSES DE MUNTANYA


Ja s'han publicat les classificacions oficials de la primera prova de Lliga Catalana de Curses de Muntanya.

Podeu trobar-les a la pàgina oficial de la Lliga o accedir-hi directament per aquest enllaços:- Classificació General Homes (Cursa Via Fora Olost)

- Classificació General Dones (Cursa Via Fora Olost)

- Classificació General Equips (Lliga Catalana)


Segons s'informa a la pàgina en breu es disposaran de les classificacions generals de la Lliga, les que es publiquen són les classificacions individuals de la Cursa d'Olost i la general per equips de la Lliga.La primera cursa puntuable va ser la "Cursa de Muntanya Via Fora d'Olost (15km)" i la segona serà la "Cursa de Muntanya de la Vall del Congost" (puntuable per la Lliga la Marató, si no estem mal informats).Us recordem el calendari d'aquesta lliga de curses de muntanya.


Salut i muntanya,


Sedentaris.cat
"t'ajudem a fer el primer pas"

divendres, 20 de març de 2009

Curses Vall del Congost (última hora)

Bon dia,

L'organització de les Curses de la Vall del Congost (Aiguafreda - 22/03/09) ens ha facilitat unes informacions d'última hora que poden ser útils a tots els que hi vagin com a corredors o espectadors.


 • Ha canviat l'ultim tram d'arribada, ja no s'arribarà pel Passeig Catalunya i es passarà per dins del poble, tant els de la mitja com els de la marató.

 • Hi haurà control de dorsals, això vol dir que 10 minuts abans de sortir cada cursa tothom haurà d'ésser al darrera de l'arc de sortida. Es recomana anar amb temps a Aiguafreda.

 • Es recomana sortir amb un ritme tranquil, doncs hi ha molt temps per poder córrer i anar avançant.

 • Recordatori: El dia abans a les 7 de la tarda es passa la pel·lícula de l'any passat, a l'antic local de la creu roja d'Aiguafreda, a la Plaça de la Rectoria s/n. En acabar hi haurà un piscolabis.


Gràcies per tot i fins diumenge. Esperem gaudir molt d'aquestes curses i fer una bona crònica.

Salut i muntanya,


Sedentaris.cat

"el bloc dels que no volen ser sedentaris"

dimecres, 18 de març de 2009

Cursa de Bombers - Consells per fer 45 minuts

Una vegada més, he pogut parlar amb l'Equip Aran, autèntics "cracks" de les curses populars i m'han donat els següents consells per acabar la Cursa de Bombers en 45 minuts. Crec que els consells, adaptant els ritmes, serveixen per a tothom que vulgui fer un temps en concret.


Això és el que m'han dit:


Pel dia de bombers, com et trobaràs envoltat de molta gent, aïllat i intenta mantenir el ritme que volies de 4:30/km, però sobretot no gastis forces els primers 2kms fent "zig-zag" ni res, si no és 4:30 i és 4:35 fins arribar a Paral·lel no et preocupis, en globalitat hauràs perdut pocs segons però hauràs guanyat molt mantenint unes pulsacions baixes. Si et trobes amb "espai" comença a córrer ja des de Paral·lel a 4:30 i sobretot a Gran Via on podràs marcar un ritme millor, des del km8 fa baixada o sigui que jo faria:

 • km 0-km 2: amb cap i amb calma, xino-xano, que augmentin les pulsacions però no sense "agobiar-se" amb la gent
 • km2 (o des de que et deixin córrer a gust o arribis a la G.Via): aquí sí que com tira un pel cap avall a córrer a 4:25-4:30
 • després des de que girem per tornar direcció Llobregat fins a Via Laietana: "apretar" les dents i assegurar que tot i que pugi una mica no puges de 4:30
 • del km 8 al km 10: és baixada o sigui que a volar!
Consell final: No t'obsessionis amb els ritmes i mira sobretot de poder córrer tranquil els primers minuts


Bé, fins aquí els consells dels "cracks" de l'Equip Aran, gràcies un vegada més.


Ferran de Sedentaris.cat

Sortida Cursa Bombers (vídeo)

Recordant la meva participació de l'any passat (diria que per primera vegada) he buscat un vídeo de la sortida de la Cursa de Bombers. Només dir un parell de coses: hi ha molt bon ambient i la sortida està totalment massificada, tot i que diria que no es triga gaire a sortir.


A Sedentaris.cat estem fent un ampli seguiment d'aquesta cursa.

Que vagin bé els entrenaments!

Ferran de Sedentaris.cat

diumenge, 15 de març de 2009

Calendari BTT 2009 (Pedalades Osona i "rodalies" :-)


A Sedentaris.cat també ens agrada agafar la bicicleta, en aquest cas de muntanya (BTT) i és per això que us facilitem aquest calendari del 2009 de "Trobades" en BTT creat per Osona Turisme. Ideal per anar amb colla o descobrir nous recorreguts gràcies a aquestes pedalades populars.

Fins el 3 de Maig:Fins el 28 de Juny:


Fins el 25 d'Octubre (el calendari fa "baixada" :-):


Fins acabar el 2009 i més enllà:


Esperem que sigui del vostre interés. Vinga "sedentaris", a pedalar!

Equip de Sedentaris.cat

dimecres, 11 de març de 2009

22/03 : Cursa Muntanya Vall del Congost


Aquest proper 22 de Març es celebra la XIII edició de La Cursa de Muntanya de la Vall del Congost, sortint d'Aiguafreda i amb dos recorreguts: marató i mitja marató.

Actualització 12/04: Inscripcions tancades (marató i mitja marató).


Té molt bona pinta, només pel que diu a la seva web ja ens podem fer una idea:

Aprofitant la privilegiada situació dels municipis d’Aiguafreda, el Figaró, Sant Martí de Centelles i Tagamanent enmig de la vall del riu Congost, formada pels Cingles del Bertí a un costat i el turó del Tagamanent a l’altre, ja dins el Parc Natural del Montseny, us proposem novament un recorregut pels corriols i camins d’aquests indrets envoltats de pins i alzines, lluny de l’asfalt i els cotxes habituals en moltes proves.


O sigui, que si no et fa por corre amb neu, amb fang, travessar rius, anar per corriols amb bardisses, etc..., ja saps on has de venir a corre. A més a més, amb l’esforç que requereix Superar els 1.300 metres de desnivell positiu a la mitja marató i 2.700 de desnivell positiu a la marató, entre les comarques d’Osona i el Vallès oriental. (Distància homologada pel Grup d’Atletes del Congost, G.A.C)Aquí podeu veure el perfil que ha facilitat l'organització (Mitja Marató: 1300 m D+ Marató: 2700 D+ )
La Marató és la segona prova puntuable per la primera Lliga Catalana de Curses de Muntanya. Està organitzada pel Grup d'Atletes del Congost (GAC) i és Gran Premi de la Diputació de Barcelona.Equip de Sedentaris.cat

dimarts, 10 de març de 2009

Cursa de Bombers 2009 - Comença els entrenaments

Les curses populars que es corren a les grans ciutats solen ser l'ocasió ideal perquè molts corredors s'inicïin en proves de 10 Km de distància. La Cursa de Bombers n'és un bon exemple. Per aquest motiu és important que tothom que hi participi estigui preparat de forma adient. Hi haurà gent que voldrà batre una marca personal, però per molts, el simple fet d'acabar-la i participar-hi ja és un motiu de satisfacció.


En aquesta línia, els organitzadors de la prova han posat a la seva web uns plans d'entrenament específics per preparar la cursa, adaptats a cada perfil corredor.

BÀSIC: pensat pels que l'objectiu és gaudir de la prova i provar d'acabar-la en menys de 60 minuts.
MITJÀ: destinat als que volen millorar la seva marca personal i situar-se entre 50 i 60 minuts.
AVANÇAT: orientat als que ja tenen més experiència, amb ganes de superar-se i que volen aproximar-se als 40 minuts.

Des de Sedentaris.cat valorem molt positivament aquest tipus d'iniciativa. Cal gaudir mentre es fa exercici i no posar en risc la salut. L'assessorament d'experts a l'hora d'entrenar-se poden ajudar molt.

Amb tots aquests plans, ja podeu començar a entrenar-vos. No hi ha excusa per no participar-hi...

Recordeu que la Cursa de Bombers es correrà el dia 5 d'abril i té un límit de 17.499 inscripcions.


Equip de Sedentaris.cat

Cursa popular del FC Barcelona - Diumenge 22/03/09

Si voleu fer una mica d'esport i alhora conèixer les instal·lacions de la nova ciutat esportiva, aquesta és una bona proposta. El diumenge 22 de març, el FC Barcelona organitza una cursa popular de 7Km al voltant dels nous camps d'entrenament.


Es tracta d'un recorregut sense gaires desnivells especialment pensat per totes les edats i condicions físiques. La prova és oberta tant a socis com a afeccionats. L'any passat hi van participar 1.500 persones.

Podeu trobar més informació a la pàgina del Barça sobre el recorregut, el procés d'inscripció i els premis.


Des de Sedentaris.cat la trobem una bona proposta per fer exercici i al mateix temps fer una mica de barcelonisme.


Equip de Sedentaris.cat

diumenge, 8 de març de 2009

Cursa Muntanya Olost Via Fora - (l'endemà)

La fotografia no és d'avui, però el pantà és el mateix.

Ja tenim les classificacions oficials (homes, dones i equips) que també podeu trobar a la pàgina oficial de la Lliga Catalana de Curses de Muntanya i les fotografies que ens ha fet arribar l'organització.

- Classificació General Homes

- Classificació General Dones

- Classificació General Equips


Poc a poc anirem afegint més informació. Per reclamacions parleu amb l'organització (veure els comentaris).

Informació que ens ha donat el GPS, del perfil i recorregut.

Esperem que us hagi agradat la cursa.

Sedentaris.cat

divendres, 6 de març de 2009

Kilian Jornet: consells curses de muntanya (vídeo)

Aquí teniu un vídeo d'una entrevista de Vilaweb TV feta a en Kilian Jornet (campió del món de curses de muntanya).No vull destacar cap consell en especial, de fet més que consells ell explica el que fa, com s'entrena, com s'alimenta, que pensa a les curses. Del que diu crec que és millor que cadascú agafi els "consells" que vulgui (alimentació, força mental, entrenament, ...) i de pas, dir que és un "sedentari" total. Segur que les "tirades llargues" no són tan llargues i només fa passejades curtes per la Cerdanya sense cap desnivell :-)

Ferran de Sedentaris.cat

dimecres, 4 de març de 2009

Al loro! 5/03: Últim dia inscripcions 13€ Cursa Bombers 2009


Aquest 5 de Març és l'ultim dia per inscriure't a la cursa de Bombers amb preu "reduït": 13€ amb xip propi (groc) o 16€ sense ell.

Us recordem els preus i terminis segons comenta a la seva web (enllaç):

INSCRIPCIÓ * SENSE XIP PROPI: Fins al 5 de març, 16 €. Del 6 al 28 de març, 19 € (1).

* XIP PROPI CHAMPIONCHIP(2) CODI DE CHIP: Fins al 5 de març, 13 €. Del 6 al 28 de març, 19 €(1)

(1): O fins que s'exhaureixin les inscripcions (17.500 corredors).

(2): És imprescindible que presentis el teu xip quan recullis la teva samarreta-dorsal per a poder-lo codificar. El llegirem automàticament per evitar errors, així podràs aparèixer en les classificacions. En cas contrari, se te n'assignarà un de nou, abonant 3 € pel lloguer del xip.


Equip de Sedentaris.cat

dimarts, 3 de març de 2009

Diumenge 8/03 - Anem a la Cursa de Muntanya d'Olost (Osona) - Via Fora


Encara estàs a temps de participar a la primera cursa de muntanya d'Olost d'aquest diumenge.

Es podran fer inscripcions el mateix dia de la cursa (Sortida a les 8:30 de la Plaça Major d'Olost).

Cinc motius per no perdre't aquesta cursa:

1) A l'arribada hi haurà un esmorzar de pagès.

2) Distància ideal (15km) per fer una primera cursa.

3) El recorregut es ben variat, menys asfalt, hi haurà una mica de tot.

4) Es la primera edició i sempre podràs dir que tu hi vas anar el primer cop.

5) Difícilment trobaràs una cursa més "autèntica": ni xip ni barretes,... córrer i esmorzar!

Podràs trobar tota la informació aquí:

1ª Cursa de Muntanya Via Fora - Olost (enllaç)

Serem una bona colla de "sedentaris", alguns debutant en curses de muntanya i tots participant per primera vegada en aquesta cursa.

Algú s'anima?

Equip de Sedentaris.cat

diumenge, 1 de març de 2009

Cròniques Marató Barcelona 2009 ("retalls" de la blogosfera)


Enllaç a resultats Marató de Barcelona 2009 (enllaç).

Com a afegit us facilitem un recull de les reaccions en blocs i webs, especialment amb algunes cròniques de la cursa més emblemàtica de l'atletisme popular i professional s'ha celebrat aquest matí a la ciutat de Barcelona: la marató.
Pas pel km 3,5.

Anirem actualitzant amb més enllaços:

Vídeo - resum de la Marató a TV3 (enllaç)

- Crònica "dura" per Òscar S. (no ha pogut acabar, animeu-lo)

- Crònica de la Laura, que ha acabat la marató amb molt bona cara.

- Crònica a "Entrinandu", millorant la seva "marca".


- Crònica "Ironxevi" d'Atletisme Girona.

- Crònica del periodista Xavier Bonastre (TV3) al seu bloc, molt content pel seu temps.

- Crònica d'un debutant ("el kenyata del Clot") a "Correr no es de cobardes".

Excel·lent crònica en un bloc a peu de carrer esperant que passessin uns amics.

- SheWoreBlueVelvet: Avinguda de Madrid


Breu comentari de com els hi ha anat a:

- Fondistes de Vinaròs

- Trail UEC Tortosa

- Fondistes de La Llagosta

- Associació Atlètica Palamós Calonge-Sant Antoni

- Club Atletisme "A 4 el km" Les Franqueses del Vallès

- "ATLETESVNG.ORG" del Garraf i Baix Penedès

Notícia de la participació i resultats de la Marató.

- La Malla.cat : Domini africà en la Marató de Barcelona


Ferran de Sedentaris.cat