dimecres, 25 d’abril de 2012

El "boom" del trail: el cas de les inscripcions a Cavalls del Vent 2012


Sembla que al gran augment de demanda de les curses populars (asfalt) dels últims anys el segueix l'èxit de convocatòria de les curses de muntanya en tots els seus formats.

Això ja no és cap novetat però recentment ha passat un fet inesperat: el servidor per les incripcions de Cavalls del Vent 2012 es va col·lapsar* el passat 23 d'Abril i ningú es va poder inscriure.


"una sobre demanda a la xarxa ha provocat un problema tècnic que ha portat a parar les inscrpcions ..."

Penso que encara va ser una sort que la "màquina" fes un pet como un aglà ja que hi hauria hagut una emprenyamenta important de la comunitat "trail" si com sembla molta gent s'hagués quedat sense inscripció per unes hores de diferència. Recordo que sobre aquest tema de les inscripcions en poc temps s'havia escrit força als fòrums de la Matagalls-Montserrat els anys 2008 i 2009. I és que molts hem estat davant l'ordinador a les 0:00 per no quedar-nos sense plaça, especialment si has entrenat molt temps per a un objectiu/cursa concret.

El tema de les inscripcions a les curses permet escriure molt però voldria ser breu per dir que en les curses de muntanya un excés de demanda és molt més delicat de gestionar que a les curses d'asfalt si pensem en augmentar l'oferta de places. No es pot augmentar la capacitat fàcilment (com passa en curses d'asfalt com la de Bombers a Barcelona) ja que moltes vegades el seu recorregut creua espais naturals protegits i s'han de respectar. Segons la teoria econòmica (llei de l'oferta i la demana demanda) crec que també podríem augmentar el preu, cosa que em sembla que ja ha passat.

 Sortida edició 2010 Cavalls del Vent

Al final s'ha triat el sistema del sorteig, que em sembla bé, tot i que segurament força gent es quedarà fora però d'una manera més "justa".

Tot plegat sembla que haurem de fer un Màster en inscripcions, sortejos, punts, marques per entrar a calaixos i entrenaments per a diferents curses en paral·lel per si no ens podem inscriure a temps o no sortim seleccionats en els sortejos.

Ens estem tornant bojos?**

Salut i cames!

Ferran 

* no tinc els coneixements tècnics necessaris per explicar això amb detall però un que conec em va explicar que això és el que va passar i jo m'ho crec :-)


**les teories "conspiratòries" que circulen defensen que ens estan "cardant el palo" amb això de les curses: les inscripcions, sortejos i altres estratègies vàries només busquen escurar-nos la butxaca cada cop amb més ganes :-)

Ferran de Sedentaris.cat
El bloc dels que no volen ser sedentaris
twitter: @sedentariscat
FB: Facebook Sedentari

4 comentaris:

 1. Certament cada vegada és més estressant i difícil això d'inscriure's a les curses, sobretot les més populars. En el cas de la Cavalls, particularment tenia pensat participar-hi aquest any però va ser veure el preu i treure'm la idea del cap. Està molt bé que augmentin el preu però fins al punt de pagar 90 €...

  Salut!

  ResponElimina
 2. Ferran, si no m'equivoco han augmentat fins a mil les inscripcions, jo flipo, com no donin dues sortides. A més no havia pensat en el què dèies, que en le fons correm per un espai natural.
  Tot plegat no m'agrada, però si ajuntem un recorregut espectacular+Salomon+Kilian el resultat és infinit...
  Penso també que el sorteig és molt bona opció, estic fins els nassos de córrer per insicriure'm. Però crec que, com fan amb les entrades pel Barça, hauríem de poder entrar en grup, jo si volia fer cavalls era per córrer amb altres amics, si alguns es queden fora, passo.
  Per cert, una alternativa seria fer-ho per lliure, no oblidem que Cavalls del Vent és una cursa de temporada, és a dir que es pot fer en qualsevol moment. Si ens ajuntem alguns Clubs, podria ser divertit.

  ResponElimina
 3. Em sembla una decisió encertada, la del sorteig, tot i que tampoc estaria malament mantenir un percentatge d'inscripcions per a casos meritoris (èlit a part).
  Salut i kms!!!

  ResponElimina
 4. Gràcies Pau, Sebas i "Agafa'm..." pels comentaris.

  Al final sembla que el sorteig és el més "just" però amb inscripcions per a grups com comenta en Pau seria ideal (crec que és el que es fa o s'havia fet a la Matagalls-Montserrat).

  Pel que he vist al reglament, el sorteig contempla el haver participat en anteriors edicions.

  Ferran

  ResponElimina

Hola!

Ens agradaria molt rebre un comentari, encara que no estigui relacionat amb l'últim escrit.

Moltes gràcies!

Equip de Sedentaris.cat