Skip to main content

31 Cursa Festa Major El Prat. El retorn!

Tenia ganes de tornar-hi, moltes. Després del meu calvari d’aquest estiu amb la lesió i la lenta recuperació, volia iniciar la temporada de curses. No vaig ser a temps d’apuntar-me a la Cursa de la Mercè i el meu retorn ha estat a El Prat. Un retorn prou satisfactori.

Coincidint amb la festa major de la localitat, s’organitza aquesta cursa popular. Insisteixo amb això de popular perquè és gratuïta, no és gens multitudinària i a més en pren part gent que habitualment no fa aquest tipus de curses. Tot això forma part del seu encant, com també el fet d’acabar fent una volta per una pista d’atletisme. Està força ben organitzada i la quantitat de gent que hi ha és ideal perquè abans d’arribar al primer kilòmetre ja et pots situar amb gent del teu ritme i córrer sense aglomeracions.

Per mi aquesta havia de ser una cursa per tornar tranquil·lament, veure les sensacions que tenia i saber com em responia el tendó lesionat. M’havia fet una estratègia de cursa molt conservadora que vaig trencar des dels primers metres. Crec que en el fons sabia que passaria això. El recorregut pla, l’empenta extra que sempre dóna estar en una cursa i les ganes que duia acumulades de tornar a competir em van donar ales. Ja als primers kilòmetres anava bastant per sobre del ritme que m’havia marcat. Però em sentia bé i anava còmode, gens forçat. Per què afluixar doncs?

El repte de baixar de 45 minuts el vaig aconseguir de sobres amb un 43:29. Encara estic lluny dels meus millors registres, però estic content perquè sembla que ja estic recuperat i perquè sóc conscient que hauria pogut apretar una mica més. 
Vam ser 3 els sedentaris que vam participar-hi. Els altres dos repetien. L’Iñaki està preparant la Behovia-Sant Sebastià i va fer una tirada prèvia de 10Km. Amb aquest pes a les cames va acabar amb 49:14. El Salvador, que no se’n perd una, va acabar amb 56:34. Podria dir que he començat la temporada amb bon peu i en un molt bon lloc. Pel tipus de cursa i la meva situació, crec que l’ocasió ha estat molt millor que no pas a la de la Mercè.

Ara toca seguir entrenant i anar millorant. Propera cita: els 10 Km de la Garmin triatló de Barcelona en modalitat per equips. 

Toni de Sedentaris.cat
El bloc dels que no volen ser sedentaris