Skip to main content

Amb la BTT pel Moianès

Com que no només de córrer viu l’home (i la dona…), el Jaume s’estrena a Sedentaris.cat amb una crònica de les seves experiències amb la BTT pel Moianès. Si també us agrada la bici, esperem les vostres aportacions.
Ahir vaig decidir retrobar-me amb una vella companya d’aventures que feia uns quants mesos que tenia oblidada: la meva BTT.

Des de petit estiuejo a Moià, a la comarca del Bages, un lloc ideal per fer excursions amb BTT. És ple de camins enmig de boscos preciosos, i els més exigents tenen un munt de trialeres i camins abruptes per poder posar a prova les cames.

Aquest no és el meu cas, i més encara després de mesos d’inactivitat amb la BTT. Per això vaig fer una sortida breu i gens dura, per mirar de tornar a agafar la forma i la passió per aquest esport.

Un cop ben abrigat i la bicicleta preparada vaig sortir de Moià en direcció a l’ermita de Can Coromines, tot asfalt, i d’aqui en direcció a Montvi de Baix, una urbanització a menys de 6 kms de Moià. D’aquí vaig agafar la carretera fins arribar a l’Estany, una població que compta amb un dels claustres romanics més bonics i reconeguts de Catalunya. De visita obligada. A partir d’aquí vaig abandonar l’asfalt per dirigir-me al Puig Rodó, el punt més exigent del recorregut. Les pujades fins arribar al cim no són de gran dificultat però hi ha pocs trams per descansar les cames. Els primers símptomes de fatiga a les cames van aparèixer aquií però xino-xano (i, tot s’ha de dir, amb el plat petit en els moments criíics) vaig poder fer el cim. La vista des de dalt val la pena: al sud les muntanyes i valls del Moianès, i al nord els cims nevats del prepirineu.


D’aquí cap a l’embassament de Moià tot baixada, molt agraïda després massa pujades. I un contrast interessant: la bici passsant enmig de vaques pasturant i tot seguit un grup de 10 quads a tot drap, aixecant un núvol de pols i trencant el silenci reinant. En fi, el progrés, suposo.

De l’embassament a Moià tot just 5 minuts més de pujada, i fi de la sortida. En resum, 1 hora i mitja de BTT i menys de 30 kilometres per tornar a agafar el gust per la bici de muntanya.

Jaume Arnau Balcells