Skip to main content

Circuit Marató Barcelona 2012

Aquí teniu el circuit edició 2012 Marató de Barcelona.
A continuació els comentaris personals basats en els records edició 2008 (hi ha canvis en el circuit però crec que és més al principi i al final). Es una opinió personal i amb un toc d’humor, res més.
1) El circuit, en general, m’agrada. 
Veig variacions importants: pujada els primers quilòmetres i desaparició tram carrer Sepúlveda. Potser existeix fa anys el canvi però en el meu cas ho considero una novetat.
2) Punt negre 1: 18 km de patiment amb el seu inici a l’Avinguda Meridiana. 
La Marató de veritat, al meu nivell, té el seu inici en arribar a la Meridiana. Tot el que ha passat abans ha estat una mena de passeig turístic de 18km. Del km 18,4 (Carrer València – Avda.Meridiana) al 36 (Arc de Triomf) és zona «crítica», especialment pel Litoral***** (veure avís) que recordo com «Omaha Beach». Aquesta zona, en el seu tram final, coincidiria amb el temut «mur» de la marató.

Recordant el passat (2008)
3) Punt negre 2: del km 39 al 42.
 
Les Rambles fan baixada però el cap (i les cames) saben que en acabar la baixada i passar per Colón s’haurà de pujar el Paral·lel. Truc mental: viatjar en el temps i pensar que estem a la Jean Bouin. No cal anar al mateix ritme 😉


***** Avís molt important!!!! 
La gran corredora popular Eli B. diu que si arribes al Fòrum arribes al final. Crec que te ráo tot i que, si estàs totalment «petat», un cop passat el Fòrum recomano no escoltar els crits ni mirar als laterals del km 32 al 34 … no aturar-se és fonamental o un es pot quedar a la platja envoltat de cadàvers de corredores enrampats.
Conclusió: els millors trams són del km0 al km18, del 36 al 39 i els últims 195 metres 🙂
Sigui com sigui es tracta d’una cursa espectacular i una experiència genial. És una gran sort poder tenir aquesta Marató a Barcelona i poder-la compartir amb milers de persones. En els moments difícils convé recordar tot l’entrenament que s’ha fet. 
Pas a pas, la meta és cada cop més propera

Si voleu llegir experiències anteriors (cròniques, vídeos, comentaris, etc) relacionades amb la Marató us recomano mirar per aquí. Igualment recomano a tots els que ja heu fet curses de 10km i mitges maratons fer un cop la Marató.
Salut i sabatilles!

Ferran de Sedentaris.cat
El bloc dels que no volen ser sedentaris
twitter: @sedentariscat
FB: Facebook Sedentari