Skip to main content

Crònica Matagalls-Montserrat 2008 (Crònica MM08)

Sedentaris, us faig arribar un breu resum de la meva participació a la «festa major» de l’excursionisme. Ja sé que vaig tard però és que encara no tenia bloc quan ho vaig escriure i aprofitant que ho he enviat per ser publicat a la revista Nexe dels Antics UPF, doncs aquí teniu la meva experiència:

Vaig dir que faria una crònica de la Matagalls-Montserrat 2008 (MM08) si arribava a Montserrat i aquí està.

Aquest any es tractava de la XXIX edició, amb un recorregut de 83 quilòmetres i un desnivell acumulat de 5980 metres. La caminada està organitzada pel Club Excursionista de Gràcia des del 1972, seguint el repte que va llançar Mossèn Jaume Oliveras (1877-1957) en fer el recorregut el 4 d’agost de 1904 per primer cop. Es tracta d’una marxa no competitiva, on no hi ha diferència entre arribar el primer o l’últim, sempre que es trigui menys d’un dia.

Començaré la crònica pel final: vaig arribar a la plaça del Monestir de Montserrat en menys de 24 hores, exactament en 16 hores i 37 minuts. També us diré que la meva sortida a les 17:51 del dissabte 20 de setembre amb cinc companys i que vaig arribar sol, cap a les 10:30 a.m. del diumenge 21. No només jo vaig arribar, també ho van fer tots els meus companys d’expedició, un d’ells amb un temps excepcional (sub 11 hores). El patiment va ser gran però la satisfacció va ser major.

El recorregut per la Catalunya interior passa per camins, corriols i pistes forestals principalment, tot i que també es trepitja algun avorrit tram d’asfalt. Tot i ser una caminada llarga, poc a poc t’acostes a Montserrat.

Contràriament al que pugui semblar, és una prova a l’abast de tothom que tingui il·lusió per fer-la i se la prepari seriosament amb temps. Recomano fer-la molt especialment a totes les persones a qui els hi agradin les activitats a l’aire lliure.

Ferran de Sedentaris.cat
El bloc dels que no volen ser sedentaris

Nota: a la web oficial de la MM estan les estadístiques de l’any 2008. Com es pot comprovar, l’experiència és un grau i els que arriben amb menys problemes són els més veterans.