Skip to main content

Crònica Mitja Marató Barcelona 2009 (III)

Ens van arribant més cròniques de la Mitja Marató de Barcelona. Està clar que vam ser una bona colla de Sedentaris els que hi vam córrer. Aquí tenim la del Joan Palmer, un fidel seguidor de Sedentaris.cat, i que ja ens va enviar una altra crònica sobre la Sant Silvestre de Barcelona. Gràcies Joan!

Ja feia temps que no corria cap mitja marató… de fet més de dos anys i les darreres vegades vaig punxar força! La darrera, a Sitges una mica més i em foto de cap a cent metres de l’arribada. I la veritat és que vaig acabar mega-petat! El voltarén no feia efecte per més que n’hi posés… L’any passat, un constipat no em va deixar córrer la mitja de BCN. O sigui que en tenia força ganes. Ara bé, amb una calçotada ahir, i amb abandonaments per culpa d’un constipat… la cosa no pintava gairebé! I menys quan aquest matí no trobava el crono, no m’entraven les músiques a l’ipod, ni la lentilla l’ull esquerre…


Però bé, cap al Parc de la Ciutadella falta gent! L’objectiu era baixar de 2 hores ja que la darrera mitja vaig fer 2h 8’ tot rodant a 6 minuts i abaixant el ritme al final, ja que estava fatal tal i com us he anunciat abans. O sigui que avui el tema era provar d’anar a 5 minuts fins als 10km i després depenent de les forces ja ho veuríem… Sempre i quan el genoll no fes el ximple a partir del quilòmetre 15. Al matí molt de fred i vent i mica a mica m’he anat trobat a força coneguts i vulguis que no això m’ha animat força.

Sortida des del Parc i prou correcte després de pujar per Via Laietana i després baixar per la Rambla. Hem enfilat el Paral·lel fins a la Plaça Espanya mentre el sol ens escalfava l’esquena. El ritme correcte, anava a 5’10” aproximadament. I aleshores tota la Gran Via fins a la Plaça de Tetuan. Les cames prou bé tot i la baixada fins al Parc una altra vegada. Ja teníem els 10 i molt bé! I ha estat aleshores quan pel passeig de Circumval·lació entrava el primer classificat. Ens ha passat pel costat mentre tots l’hem animat. Quina emoció, després, el segons i després el tercer ja gairebé a Marina.


I res més, ànims des de la Torre Agbar fins gairebé al Fòrum. I la tornada esplèndida per la Ronda de Litoral, el mar al costat i el sol a la cara. La segona tanda de 10 km mantenint-me a una mica més de 5’. Al final, Passeig de la Circumval·lació seguint les passes dels primers campions. Molts ànims de tot el públic i de cop i volta… la meta a l’Arc del Triomf! 1h 49’ 30”, al final ha estat un dia rodó, baixant amb escreix de les dues hores tot i la calçotada d’ahir! Apa, salut i kms!

Joan Palmer Mas