Skip to main content

Crònica Sant Silvestre El Masnou 2008


En un matí plujós, fred i ventós al litoral barceloní alguns centenars de corredors populars han fet la seva última
cursa de l’any.

Quina sort que la Sant Silvestre de El Masnou tingui la sortida a les 11:30. Si el tret d’inici hagués estat una o dues hores abans les condicions climatològiques haurien estat molt adverses. El dia no ha acompanyat gens i el temporal de llevant dels dies anteriors m’imagino que tindrà a veure amb el fet que la cursa s’hagi escurçat, passant de 8 quilòmetres ha passat a 6,2. Per sort, no ha plogut o jo no he notat mentre es feia la cursa, la Sant Silvestre més antiga de Catalunya i que l’any vinent farà 30 anys.


El recorregut té dos parts, una primera per dins del port de El Masnou i la segona que va i torna pel passeig marítim direcció Mataró. Aquest segon tram, amb la presència del Mediterrani al teu costat, el considero realment espectacular i més en un dia com avui on el mar encara estava força picat (a l’acabar la cursa he pogut veure com els surfistes gaudien del millor regal de nadal en forma d’onades). També vull fer esment del fet que fan una cursa pels petits dins del recinte del Port. Crec que és una molt bona idea per animar als nens i nenes a fer esport i, de pas, fer-ho en família.


Aquesta segona zona és molt popular pels que combaten el sedentarisme fent exercici i, fins i tot, hi ha uns cartells de l’ajuntament amb recomanacions. Personalment ja hi havia passat algun cop en la meva ruta de Barcelona a Mataró, a peu o en BTT de la que espero poder parlar-ne algun dia al bloc. De fet, és bastant probable que la faci de nou abans de la Marató de Barcelona.


En el terreny personal, ja fa un parell de dies que tinc molèsties al genoll i no he anat al màxim (he parat un moment a fer fotografies i tot quan he passat pel costat del meu cotxe). També he de dir que estava convençut que la cursa era de 8 i no de 6 quilòmetres i clar, m’ha faltat fer l’últim esforç. Al final, he trigat una mica menys de 30 minuts. Abans de la cursa he tingut una «incidència» amb la inscripció que l’organització ha pogut solventar (gràcies Rafa i companyia).


Llista de resultats oficial de la 29ª Cursa Sant Silvestre El Masnou de ChampionChip a Atletisme.com

En resum, una Sant Silvestre popular, per a grans i petits, amb un bon ambient i un molt bon recorregut al costat del mar.

Ferran de Sedentaris.cat


Banda sonora de la Sant Silvestre 2008 El Masnou


– Notícia de 3cat24 amb un petit resum de les curses de Sant Silvestre d’avui