Skip to main content

Crònica + Vídeo – Duatló Prats Lluçanés 2008: la meva primera duatló

Aquest diumenge he pogut participar a la primera Duatló del Lluçanés i, a la vegada, la meva primera duatló. O sigui que ha estat un doble debut.

Si parlem de l’organització jo li posaria un 10, no per ser una prova perfecta sinó per tot plegat. La veritat és que jo m’esperava molt menys del que em vaig trobar ahir. L’únic que tenia clar és que hi hauria uns bons avituallaments (amb el tema del menjar i el beure no s’hi juga al Lluçanés). Però també m’hi vaig trobar un excel·lent recorregut, bon marcatge, fàcil transició, … en definitiva, una molt bona organització. Esperem que l’any vinent la tornin a fer. M’imagino que l’esforç de tots ha estat important i la implicació de la Fundació Nani Roma amb el seu projecte solidari, també. Entre els participants hi havia gent molt preparada, duatletes i triatletes, incloent la participació del Victor del Corral, campió del món de Duatló (Green Cup) el 2007 i amb un espectacular currículum esportiu.

Pel que fa al meu debut … home, no va anar malament. Vaig acabar amb ganes de tornar-ne a fer una altra. Com de costum, vaig sortir massa fort i ho vaig pagar. No sé que em passa que a les sortides m’emociono. Em sembla que a partir d’ara sortiré l’últim 😉 El fet d’haver-hi dos circuits (un de llarg: 30+10 i un de curt: 15+5) és d’agrair a l’organització, sobretot pels debutants com jo que anàvem a provar. Jo patia una mica per això que s’anomena «la transició» (el canvi d’una disciplina a una altra, de BTT a peu) però va no vaig notar grans molèsties però si una mica «pesades» les cames. Semblava que acabés de baixar del cavall (per un moment em vaig recordar de l’antic jugador del Barça, José Mari Bakero i la seva inconfusible manera de moure’s pel camp), per sort vaig fer el tram a peu amb una persona que feia la seva segona duatló (records!) i que em va recomanar participar a la Cuita el Sol. Al final vaig trigar 1h44′: 1h10’BTT+34’Trail. Un resultat millorable (excuses: vaig passar mala nit, la setmana anterior vaig estar de viatge, era el meu debut, la meva BTT …, etc) però satisfactori. Aquí teniu les classificacions oficials de la Duatló del Lluçanés 2008.

Tothom que, acostumat a anar en BTT, vulgui provar de fer una duatló és ideal un circuit curt com el d’ahir en el que, segons el teu estat de forma, trigaràs entre 1h15 i 2 hores aproximadament. I pels que habitualment fan curses de muntanya, també els animo a provar-ho. Si no tens BTT, sempre li pots demanar a algú (en aquestes dates, el millor seria demanar-li als «reis» i a veure que passa 😉

I ara el vídeo espectacular realitzat per 023audiovisual (fins i tot té banda sonora de Coldplay) :


Reportatge de la 1ª Duatlò del Lluçanès from 023audiovisual on Vimeo.

Fins aviat,

Ferran de sedentaris.cat

Enllaços:

Notícia a OsonaEsports.cat
(8/12/2008)

Notícia i fotografies a Llusanes.com (9/12/2008)

Calendari amb més duatlons i triatlons