Skip to main content

Cursa 10k Sant Esteve Sesrovires

Amb l’objectiu de medir-nos en una cursa de 10K, després de 2 mesos ja a RunnersWorld, els dos Xavis vam decidir participar amb el Manel i l’Anna a la 1a cursa de Sant Esteve de Sesrovires.

 Abans de la cursa: recollida de dorsals, 
inscripció in-extremis de Xavi V. (no em tornarà a passar!), 
ens canviem al poliesportiu municipal i foto de rigor


El Manel i l’Anna portaven al damunt una extensa llista de curses (darrerament de 21K), però sense dubtar-ho van inscriuren’s en aquesta de 10K. Un motiu podia ser per compayonia entre nosaltres i l’altre perquè al final de la cursa, hi havia botifarrada!!

Estavem tots segurs que per ser la 1a edició d’aquesta cursa, tot estaria ben organitzat, i així va ser: animació, guarda-roba, samarretes, xips..

L’ambient precursa era molt bo, i un cop ja ben equipats i amb els dorsals ben posats, vam anar escalfant pels voltants del poble i també aprop de la sortida, tot al ritme de ‘The Black Eyed Peas’ que sonava pels altaveus de megafonia.

Tret de sortida, i aprop dels 300 corredors que participavem, començavem a córrer els 10km, havent de fer dues voltes de 5km del circuit que passava per dintre i fora del petit poble. El Manel havia pres posicions per anar ben al davant i nosaltres vam sortir junts.

La meva cursa va ser en milles, enlloc d’en Km, ja que estrenava rellotge i el duia mal configurat. No us imagineu com desmoralitza veure que feia els parcials a 8:15, 8:30 i 9:00 minuts (per milla), mentres veia que anava a un ritme de 5:13, 5:08, 5:17 minuts (per km) i que els kms que estaven marcats a terra no coincidien per res amb els meus parcials que els feia en milles..
Aviat, al km 2-3 (o milla 1-2) anava perdent de vista a l’Anna i al Xavi, que anaven lleugerament més ràpids que jo. Les pujades i les baixades (tot i que bastant lleugeres) van ser un suplici per a mi, i durant el km. 4 només pensava en fer la cursa de 5 km, ja que una part dels participants només corrien la de 5k. Afortunadament vaig continuar.

Aniria pel km 6, on ja no veia ni al Xavi ni a l’Anna, quan em vaig trobar sobtadament al Manel que venia en sentit contrari. Ell aniria pel km 8, i ens vam cridar mútuament amb els nostres noms per a animar-nos.

El km 7 i 8, vaig anar fent i en el km 9, vaig haver de fer un parell de trajectes caminant de 20m. amb l’esperança que ningú em veiés ni ningú se n’adonés.

Intuir l’arribada va ser magnífic, i fer l’arribada en baixada, al limit de les meves forces mentres sentia els crits de ‘Vinga Xavi‘ dels meus companys que ja havien arribat i a més m’estaven fent una fotografia, doncs això no té preu.

Les sensacions de les curses per a mi sempre són les mateixes: Nervis, Adrenalina i finalment Satisfacció Bestial.

Resultats:

  • Manel Carrera 44:30 a 4:27/km
  • Anna Busquets 51:11 a 5:08/km
  • Xavi Oliver 51:22 a 5:09/km
  • Xavi Vidal 53:25 a 5:21/km
Conclusió: les curses petites i de poble son les millors!!!

L’Anna, ja arribant, al fons, de verd, el Xavi O.
aquest cop l’Anna passaria per devant d’ell, tot i que només 11s.
 Xavi, jo mateix, arribant… 
ningú no diria que just abans de girar el revolt que ja encarava la recta de meta 
vaig haver de caminar uns metres per a recuperar l’alé
 Quina satisfacció! ho he aconseguit! he hagut de lluitar dur per resistir, 
el cap em feia males passades i em convidava a parar 
però avui jo he estat més fort
 Els quatre magnífics, la nostra primera cursa plegats, 
espero que siguin moltes més
Resultats: primer full, aquí surt el Manel

 Al segon full surten l’Anna i el Xavi O.,
jo surto al tercer full, tot i que un dia potser estaré al segon, 
i potser per devant l’Anna i el Xavi O.
i amb temps qui sap si al primer, per devant també del Manel