Skip to main content

Cursa de l’Oli – Les Borges Blanques (crònica)

Cursa de l’oli.- Les Borges Blanques
 
Doncs, si els companys de la cursa de Sant Antoni, van passar fred, jo no us dic res, a Les Borges Blanques. Per Tàrrega el termómetre del cotxe marcaba -8 ºC. Al arribar a Les Borges Blanques, ja quasi era calor…  -4ºC.
 
 
10.360 metres, per un recorregut fantàstic. Envoltat d’oliveres, com no podía esser d’un altre manera, i camps de cereals. Una organització perfecta, en aquesta 8ena edició. Una cursa ja consolidada. L’obsequi simpatiquíssim: mig litre d’oli d’arbequines. Molts atletes de les terres de ponent, destacant el club local C.A. Borges, els propers Xafatolls de Mollerussa, etc. I jo sol representant als sedentaris.cat

Molta afició local, encara que com gran part del recorregut era fora vila, per camins de terra, allà no hi havia espectadors, els membres de l’organització, situats als encreuements,  hi eren amb els seus cotxes amb música i les portes obertes, donant un ambient molt maco, i animant molt.

 
 
 Lleugera pujada fins al Qm. 5, en especial el 4 i el 5, i a partir del 5, bastanta baixada per arribar de nou al poble. gràcies al desnivell de la segona part, i un aport energétic a la meitat, vaig aconseguir no fer, per fí, l’efecte gasosa, completant els primers 5 en 28′ 00″ i els derrers 5 en 26′ 25″.

Total 56’20», doncs hi havía una propina de 360 metres.

 
 
Volta per la fira de l’oli, desfilada de carrosses, compra d’una mica del millor oli del món, i dinar reparador sedentari, va completar el dia en la visita a les terres de ponent.

Salvador «el President d’Honor» de Sedentaris.cat
El bloc dels que no volen ser sedentaris