Skip to main content

Cursa El Corte Inglés: la més popular (crònica i fotos)

Aquest matí dos solitaris sedentaris (Óscar i Ferran) 🙁 ens hem trobat per participar en la cursa atlètica més popular d’Europa, amb més de 57.000 inscrits en aquesta edició. Hem aprofitat per fer-ne una mica de seguiment «on-line» via Twitter: http://twitter.com/sedentariscat

Els «puristes» no la fan per ser molt massificada o amb qualsevol altra excusa «sedentària». Del tema he tingut l’ocasió de parlar-ne amb un noi de Run2Live que anava amb xip groc i m’ha dit que ell la fa amb una altra filosofia. Aquest cursa no és per fer «marca», és per gaudir del recorregut, anar fent, fer-la amb amics … es veu que si vas amb el xip groc, encara que hi ha molta gent que s’incorpora a la cursa al Passeig de Gràcia i al carrer Aragó, quan arribes a Montjuïc ja vas més tranquil (si portes un bon ritme).


Mostra Cursa El Corte Inglés 2009 en un mapa més gran

Per la meva part, avui he decobert un cosa important: si entrenes a ritme de competició i no et recuperes a temps, competiràs a ritme d’entrenament. I així m’ha anat. La meva intenció era fer la meitat de la cursa «suau» (a 5 min/km) i els últims 5 quilòmetres «ràpids» (4’30/km). Al final, no he pogut posar la cinquena marxa ja que les cames no volien suposo que dels entrenaments d’aquesta setmana i de que encara recorden la Cursa d’Alta Muntanya de Berga de fa dues setmanes, tot i que el cor demanava més gas. O sigui, que un bon entrenament i a recuperar-se.

He fet la cursa com en els vells temps, sortint a prop de la línea de sortida però així i tot he trigat uns 3/4 minuts en passar-la. Temps final del meu rellotge 1:01.33 , el meu rècord el tinc en 59 minuts tot i que espero millorar-lo algun dia ara que ja sóc sub 45 gràcies a Bombers 2009 (ho havia d’escriure :-).

km 1- 7’35
km 2-6’11
km 3-
km 4-10’54
km 5-5’04
km 6-5’19
km 7-6’11
km 8-4’21
km 9-5’07
km 10-5’30
km 11-5’17

En el marcador posava 1h:04 aproximadament quan he arribat.

Al Metro hi havia un ambient molt «esportiu».

(Actualització cròniques Cursa El Corte Inglés 27/05/2009)

També tenim la crònica de l’altre Sedentari present al punt de trobada, l’Óscar:

Només recolzar al Ferran en la seva crònica de la Cursa de El Corte Inglés. Hem trobat a faltar més sedentaris que també vinguessin a participar en aquesta cursa que s’ha de considerar, per sobre de tot, una festa de l’esperit esportiu de la ciutat.

Realment no és una cursa per fer temps perquè durant els 4 primers quilòmetres vas al ritme que et marquen els milers de persones que et rodegen, i quan es comença a «aclarir» el panorama, et trobes la pujada a Montjuïc davant. Situació crítica a l’última pujada abans d’entrar a l’estadi, on el percentatge de pendent és sensiblement alt i ja portes les cames castigades de la pujada anterior. Un cop «corones» la muntanya de Montjuïc, ja ha passat el més dur i la cursa passar a ser més fàcil: baixada fins al Paral·lel i 3 quilometres plans fins a l’arribada.

Al final he passat l’arribada en 1’03», que tot i no haver aconseguit baixar de l’hora, considero que és un temps prou bo (s’ha de dir que al córrer amb xip he sortit davant del Ferran).

Ens veiem en pròximes curses.

Óscar de Sedentaris.cat

També us oferim l’enllaç a la crònica del «sedentari» Himajina que, com de costum 😉 no sabem mai si apareixerà i si ho fa no sabem que ha vingut fins al dia següent al seu bloc … li haurem de posar un xip GPS i tenir-lo localitzat 🙂 … Crònica de la Cursa de El Corte Inglés 2009 a Himajina

Avui (o aquest cap de setmana) podria ser considerat el Dia contra el Sedentarisme a Catalunya

Portem la proposta al Parlament de Catalunya? Crec que és el cap de setmana on més esportistes populars participen en diferentes proves esportives. Avui també s’ha celebrat entre Calella i Mataró el triatló de llarga distància (1800 m natació + 90 km bicicleta + 21,1 km cursa a peu) amb més de 2.000 inscrits (Half Challenge Barcelona Maresme). Felicitats a tots els triatletes. I per si fos poc, s’ha celebrat la pedalada popular de BTT més important de l’any, la Cabrerès BTT al municipi del L’Esquirol, amb més de 3.000 inscrits, a només una de les proves que han fet tot el cap de setmana s’apleguin milers de participants. Potser l’altra dia amb més concentració de proves esportives és el 31 de Desembre, però no ho tinc clar.

Enllaços:

Notícia a 3/24:Mohamed Benhmbarka i Meritxell Calduch s’imposen a la 31a Cursa d’El Corte Inglés

Notícia a El País: 55.000 personas corren hoy en La Cursa de El Corte Inglés y el Triatlón cierra la N-II

Notícia a El Ter.net: La Cabrerès BTT tornarà a reunir al voltant de 3000 ciclistes per la 17a edició

Ferran de Sedentaris.cat
El bloc dels que no volen ser sedentaris