Skip to main content

Cursa F.C.Barcelona – 22/03/2009 (crònica)


Crònica de «qualitat» de la cursa del F.C.Barcelona d’un «sedentari» que progressa adequadament: A.Orte.

Classificacions de la cursa i notícia a la pàgina del FC Barcelona.

Cursa FC Barcelona (7 quilòmetres) – 22/03/2009

2a cursa del FC Barcelona-l’Illa, amb un recorregut oficial de 7 km (realment van ser 6,6) entre la Ciutat Esportiva Joan Gamper, Sant Joan Despí i arribada de al mateix punt. El recorregut va ser més exigent del que es plantejava inicialment en l’anunci de la cursa. Unes pujades entre el qm. 1,5 i el 2,5 van endurir el recorregut i més d’un va pagar un inici massa alegre.

Una de les coses de les quals s’aprèn en curses no molt multitudinàries és la necessitat de portar un ritme propi. Durant els primers qms molta gent avançava fàcilment i això provocava que altres, per emulació, acabessin petant. Això no passa tant a les curses multitudinàries, perquè normalment surts en calaixos específics en funció de la marca. Per altra banda, córrer amb no gaire aglomeració ajuda, ja que el temps real i el temps oficial no van diferenciar-se gaire (en el meu cas 5 segons). En el meu cas, per cert, he aconseguit estar entre la primera meitat de la cursa per primer cop, amb un ritme força continuat de 5 minuts el qm. (32 minuts 35 segons els 6,6 qm de distància). Tenint en compte el poc temps que puc dedicar a l’esport, estic més que satisfet.

Si bé el recorregut va ser descafeïnat, amb una petita incursió a la vila de Sant Joan Despí, l’organització va ser força correcta. Policia local correctament posicionada tallant el trànsit i altres encarregats amb una samarreta blava del Barça controlaven tot el recorregut. Un cop a l’arribada, les cues per la recollida d’obsequis (provinents de patrocinadors del club) foren curtes. Un bon detall de l’organització va ser l’oferiment de gots amb plàtan i taronja trossejada.

Quant els punts negatius, no aconsegueixo entendre per què el xip no es va entregar directament el dia de recollida del dorsal i Potser l’empresa organitzadora es va voler estalviar la possibilitat de perdre’n alguns per l’absència d’alguns corredors?

Gràcies A.Orte per enviar-nos aquesta crònica.

Sedentaris.cat
t’ajudem a fer el primer pas