Skip to main content

Curses de Sant Silvestre, una tradició gens sedentària.

Per aquestes dates es celebren moltes curses de Sant Silvestre. Al món mundial, segurament la més famosa o la més antiga (84 edicions) és la de Sao Paulo, segons ens explica wikipedia. A Espanya la Sant Silvestre Vallecana és la més popular i ja té esgotades les inscripcions. A la web de la revista Runner’s han posat un llistat de moltes de les curses de Sant Silvestre que es fan per tota la geografia espanyola.

A Catalunya, i segons la informació que apareix en el millor directori d’activitats contra el sedentarisme (altrament anomenat Ropits.com), hi ha curses de Sant Silvestre (amb o sense aquest nom) a:

(Actualitzat 20/12/08 amb l’enllaç a moltes de les curses)

Si us agrada la calor us recomano la Sant Silvestre Manlleuenca, una de les clàssiques i populars que es realitza des del 1987. Són 4,8 km per un circuit urbà pel centre de Manlleu i la sortida és a les 19 hores. Inscripció gratuïta. Temperatura esperada: entre 0ºC i 5ºC a la sortida. També fan diferents curses pel més petits. Jo a aquesta cursa hi vaig segur amb els meus companys de la Matagalls-Montserrat.

Al Maresme us conviden a dir adéu l’any vora el mar corrent la Sant Silvestre del Masnou. Ja van per l’edició número 29. 10 € d’inscripció (9€ amb xip) i 2€ pels petits (destinats a causes solidàries).

Per últim, dir-vos que a Barcelona fan la Sant Silvestre – Cursa dels nassos, limitada a 8.500 corredors amb una distància de 10 km. Són 15 € sense xip propi o 12€ amb el xip groc. Si us voleu apuntar no trigueu gaire que les inscripcions es poden esgotar.

Com podeu veure, qui no va a cremar els canelons de nadal es perquè no vol, per això hem creat un grup al Facebook per fer un recompte de calories i anar pensant en com les cremarem aquests nadals i tot el 2009.

Ferran de sedentaris.cat