Skip to main content

El futbol i el sedentarisme («Al loro!»)

Aprofito per escriure una breu entrada al bloc mentre estic mirant un partit de futbol entre el Barça i el Mallorca.

Sobre el futbol i els seus beneficis (per la salut) s’haurà escrit molt i més si tenim present que és l’esport d’equip més practicat del món.
Us facilito l’enllaç a un petit article de la FIFA del que destaco el següent:
«a llarg termini, l’exercici regular, com jugar al futbol, és la millor garantia de salut»

Ara bé, es recomana fer sempre un bon escalfament ja que, sobretot entre els més sedentaris (aquelles persones que no fan mai esport), el risc de lesionar-se és bastant elevat. Jo mateix, sense ser per aquella època un sedentari, vaig tenir la primera lesió esportiva als 16 anys (més o menys) quan jugava a una lliga de futbol sala escolar … un trencament de fibres al quàdriceps.

Per últim us recomano aquest article de Javier Ricou a «La Vanguardia»: Futbol sala, deporte de riesgo. «Al loro!» Destaco unes informacions:

«… el fútbol sala – uno de los deportes más practicados en España como actividad de ocio- se cobra una alta factura en lesiones y por eso es una de las disciplinas más temidas en las empresas que tienen a jugadores entre sus trabajadores«

«Menos conscientes son los aficionados de que el fútbol sala, jugado sólo una vez a la semana y con partidos de cuarenta minutos, conlleva más perjuicios que beneficios para la salud.»

«Josep Palmi, psicólogo del deporte de Inefc de Lleida, aconseja que lo mejor sería que los aficionados jugasen, no una vez por semana, sino dos, y que dedicaran también algún rato a correr para mantener la forma y la elasticidad del cuerpo de cara a prevenir lesiones»

Bé, els sedentaris no deixarem de jugar a futbol en qualsevol de les seves modalitats però amb precaució i un bon escalfament.

Ferran de Sedentaris.cat