Skip to main content

Entrenaments Torre Mossèn Homs – Un exemple a seguir

Si podeu entrenar els dissabtes aviat pel matí i us agrada anar a córrer, teniu la possibilitat de fer-ho cada dissabte de l’any a les 8:00 a Terrassa, concretament a la Torre Mossèn Homs.


Tenen el seu propi blog i aquesta és la seva filosofia:

Els dissabtes a les 08:00 es proposa un entrenament d’una hora corrent pels voltants de Torre Mossèn Homs – Terrassa. La finalitat de crear un ambient que propicii fer-ho com a conjunt de persones, compartint, esperant-nos als encreuaments i revitalitzant l’amor a la natura i al plaer de córrer pel camp. No hi cap compromís, es vingui d’on es vingui, de qualsevol club, ideologia, etc. No es demana res a canvi i senzillament s’agraeix compartir aquest espai amb persones afins.

Una iniciativa exemplar i en la que esperem poder participar en alguna ocasió aquest any. Quan un dissabte no saps que fer … vas a Terrassa a entrenar aviat pel matí.

Actualització 4/02/2009:

En Pep que lidera la iniciativa dels Entrenaments a Torre Mossèn Homs ens ha fet aquests comentaris que afegeixo per donar més informació:

«Fa temps que em vaig adonar que la gent no vol compromisos fixes i si el córrer te que ser una excusa per conèixer gent i sentir-se millor.

Per mantenir la salut del grup, s’havia d’establir una normativa (de manera que ni es noti), però del tot flexible i sense cap intenció de molestar a ningú.

Per què una normativa ?

• Sortir a una hora concreta, a les 08:00


Si la gent sap que surts a les 08:00, ho té en compte i prèviament es prepara per ser a l’hora. Hi ha el marge que diuen que s’ha de respectar de sis minuts, improrrogable.

• Un dia concret.

Dissabte; si canviessis el dia sovint, es provocaria confusió

• un temps concret.1h

Si no ho fas així, més d’un per temor a la llargada o mancança de la trobada, faria que es desestimés venir.

• escoltar a la gent;

Si entre nosaltres veiem que un circuït va millor a tots que un altre, fer-ho i intentant posar varietat per no crear excessiva monotonia, sabent que amb el marge d’1h tampoc es poden fer coses molt diferents en qüestió de circuïts

• No parar de córrer: encara que amb un grup tan gran no tots estem capacitats per portar els mateixos ritmes, arribats en encreuaments que podrien ser llocs on es pot crear confusió, es retorna sobre els les nostres passes a cercar a aquell que va a un ritme més lent. Encara que anem a córrer i si algú pensa que no pot, darrerament s’ha fet un altre grupet alternatiu que camina, també amb una durada d’1h. L’integren persones que surten de lesió, que comencen a provar de córrer, i qui aquell que vol l’alternativa.

• El radi d’1h fa que mica en mica la gent sap exactament el circuït que aquell estem fent, i es pot reservar per alguna pujada o per anar més ràpid en un moment donat. El que de manera regular, es proposa algun canvi mentre fem el rodatge, per animar l’ambient, sense ser res obligat, però que sol agradar. Llavors ens tornem a re-agrupar.

Bé, estem en contacte i encantat de que la idea us hagi agradat. Sempre estem intentant millorar i posar coses que les facin divertides. Hi ha dins la colla un grup que un cop han entrenat se’n va esmorzar plegats, i allarguen el contacte social que es proposa.»

Ferran de Sedentaris.cat