Skip to main content

Fotografies i Crònica 1ª Cursa Alta Muntanya Berga (2009)

Actualització: 13-05-2009

Berga is Berga: home of Mountain RunnersPrimer de tot, preguntar a qui hagi anat amb GPS quina distància total els hi ha sortit. En el meu cas m’he despitat i no he tingut senyal fins 5 minuts de la sortida i no disposo de la distància exacte. El desnivell que tinc, és de 2400 positius i una mica menys de negatius, és a dir quasi uns 4800 metres de desnivell acumulat. M’han comentat que la distància final era de 31 quilòmetres.


Personalment no m’ha anat pas malament. He arribat amb poc menys de 5h:30 i he «sobreviscut» a la meva primera cursa d’Alta Muntanya d’aquestes característiques. La resta de companys «sedentaris» també han fet un bon paper, tot i un abandonament per causes mèdiques. He dir que, en aquesta distància, mai havia fet res tan dur. Les cames han dit prou a la pujada caps als Rasos de Peguera per darrera (km 15) on he coincidit amb dos Agents Rurals (un d’ells s’assemblava al Quico Soler 😉.


Ja ho ampliaré però diria que és una cursa molt ben organitzada (felicitats als «Mountain Runners») , amb molt bona senyalització i uns bons avituallaments. El recorregut és molt exigent a nivell físic a la vegada que paisatjísticament meravellós. Si no vaig errat, el canvi de recorregut d’última hora ha provocat ampliar el límit horari de 5 a 6 hores, així i tot, crec que hi hagut algunes queixes de corredors que s’han quedat fòra de control.


He penjat algunes fotografies fetes pel nostre equip de suport (gràcies equip):

Fotografies d’altres autors:

També us facilito l’enllaç als resultats:


Bé, seguirem ampliant informació i pujant fotografies al Picasa.

PD: atenció al nano que va acabar la cursa amb només 16 anys, dorsal 228. Espectacular, vaig fer quasi tota la cursa amb ell i no tinc paraules. I això que no tenia calçat de muntanya ni experiència prèvia en curses d’aquest tipus (ens va dir que només havia fet una cursa de 8 quilòmetres!)

Ferran de Sedentaris.cat
El bloc dels que no volen ser sedentaris