Skip to main content

Garmin Forerunner 405 HR: tecnologia GPS al servei de l’esportista popular

Fa temps que volia fer una entrada al bloc del «Garmin» abans que quedi obsolet. Actualment (Maig 2009) faig servir un Garmin Forerunner 405 HR i volia compartir amb vosaltres les meves opinions com a usuari novell.

Abans de res dir-vos que el meu anterior sistema de «seguiment cardíac» i poca cosa més era un pulsòmetre d’aquells que et donen amb el punts d’algun programa de fidelització, un Oregon Scientific de gama baixa com el de la fotografia m’ha fet un molt bon servei. L’únic GPS que he utilitzat anteriorment és un portàtil per al cotxe.

Bé, feta la introducció, anem a parlar del Garmin Forerunner 405 HR (també hi la versió 405, sense HR, que vol dir Heart Rate, o sigui, sense la cinta pectoral que detecta la frequència cardiàca).

Fotografia Oficial del Garmin Forerunner 405 amb el sistema ANT+Sport
(enllaç a pàgina de Garmin)

Filosofia del Forerunner (opinió meva): està pensat per a corredors populars, no ciclistes, no triatletes i no professionals. També vol ser un rellotge d’ús esportiu i no esportiu. Es molt pràctic a l’hora de passar les dades del rellotge a l’ordinador gràcies a un dispositiu USB que es connecta sense fils amb el rellotge. El fet de portar el GPS també et permet fer seguiment de rutes però no és el seu punt fort, ja que no les visualitzes en cap mapa.

Coses que pot fer el Forerunner 405 HR:

  • Mesura temps, distància, ritme, velocitat i mil coses més que pot fer al portar el GPS incorporat en el propi rellotge.
  • Te un company virtual (Virtual Patner) amb qui «competir» segons el ritme fixat.
  • Es pot fer servir per la bicicleta o BTT, però no té el mateix rendiment que una computadora de bicicleta avançada.
  • Et pots passar les rutes a Google Earth i veure el teu recorregut com a la imatge inferior (recorregut Cursa Aixetes 2009 a Sant Feliu de Llobregat).

  • Configurar les pantalles amb informació d’un a tres camps (ex: distància total, ritme/km, temps en un pantalla). Ho podeu veure a la imatge.
  • Analitzar les dades dels teus entrenaments o competicions al teu ordinador amb gràfiques (desnivell, freqüència cardíaca, ritmes, …) i dades (distància, ritme, freqüència cardíaca màxima i mitjana, velocitat màxima, velocitat mitjana. La informació pot estar separada per voltes (o trams que un va marcant segons va entrenant/competint). Per això hi ha una software específic que incorpora el rellotge (Garmin Training Center).
  • Informació (amb un accessori extra) de la cadència de pedalada per a bicicletes.

Gràfica amb les opcions d’altura i velocitat.

Coses que no pot fer el Forerunner 405 HR:

  • Oferir-te moltes dades de manera molt visual (vull dir que costa de veure molta informació a la vegada i en moviment). Tot i que es poden veure tres camps a la vegada no ho recomano.
  • Donar-te un resposta precisa i exacte en una competició (és a dir, si vas intentant canviar de pantalles et pots fotre una bona «pinya» amb els altres participants).
  • Obtenir gràfiques de desnivell al rellotge (només es pot veure a l’ordinador), l’única gràfica que t’ofereix el rellotge és de la freqüència
  • Fer que millorin els teus registres atlètics de maner espectacular 😉 (tot i que a mi m’ajudamolt a mantenir el ritme a les curses populars).

Més informació:

Ferran de Sedentaris.cat
El bloc dels que no volen ser sedentaris