Skip to main content

Ironman Lanzarote Marc Hurtado – la prèvia (entrenament)

En Marc Hurtado, l’únic entrenador «oficial» de sedentaris,  participarà en el seu primer Ironman a Lanzarote en pocs dies (dissabte 21 de Maig 2011). Per donar-li alguna mena de suport de cara a la prova hem pensat que podíem compartir amb vosaltres tot l’entrenament que ha fet i deixar-li missatges de suport.

Voldríem explicar mil coses del Marc, totes bones, però ens centrarem en dir només una: «entrena molt fort» 🙂 , tots els que el coneixem una mica ho sabem i ara quedarà per escrit.

(Ironman = 3800 metres natació + 180 quilòmetres de bicicleta + una marató)

Entrenant pel meu primer Ironman, per Marc Hurtado (Barcelona, Maig 2011)

Tot va començar amb el sopar de final de temporada de l’any passat on molts dels components del Club Triatló Runnersworld ja estaven apuntats en aquesta dura prova. Després de força insistir i de posar en dubte la meva masculinitat, vaig decidir apuntar-me.

L’entrenament dur el vaig començar al Novembre (molt de gimnàs per enfortir la musculatura) i un gran augment del volum de bici (300 km setmanals). Pel que fa al running vaig començar a fer alguna tirada llarga de més de 18 – 20km (sumant uns 70 – 80km setmanals).
Pel que fa a la natació durant tota la preparació m’he mantigut sobre els 10km setmanals (5 dies de 2000 metres), encara que excepcionalment he fer alguna entrenament llarg (més de 3000) per veure com responia el meu cos nedant tanta estona.

Aquest volums els vaig mantenir fins el gener on vaig baixar força el treball de gimnas (de 5 dies a 2 dies) i vaig augmentar el treball de bici i correr (350 – 400 km de bici) Per aconseguir aquest volums dos dies a la setmana havia de doblar (sortia en bici pel matí a les 06:30 abans d’anar a classe i després a les 14h després de sortir de clase i abans d’entrar a treballar). Pel que fa a la carrera a peu vaig augmentar els km arribant a fer volums de 100km setmanals.

El mes de Febrer vaig realitzar la Mitja Marató de Bcn i la Mitja de Gavà amb un temps de 1h13 (contat que havia fet 10km de tirada previa), vaig quedar molt satisfet i veia que l’entrenament estava donanat els seus fruits. El 6 de Març vaig participar a la Marató de Barcelona i la veritat és que vaig quedar força sorprés del temps (2h34), 6 minuts menys de la meva marca.

Després del marató una setmana de relax i després venia la traca final. Vaig estar una setmana a Fuerteventura (en un hotel especial per esportistes) on vaig poder entrenar molt i molt i a més a més amb un terreny de bici molt similar al que em trobaré el dia de la prova. Des del març fins ara els volums han estat de 10km nedant/ 450 – 500 km de bici/ 75-90km de carrera a peu. Arribant a fer setmanes de 28 hores d’entrenament (una mitjana de 4hores diaries). Aquests mesos han sigut els més dificils, acumulava molt de cansament i no rendia al 100% ni a clase (pels matins estic fent un master en gestió d’esdeveniments i entitats esportives) ni a la botiga on treballo (Runnersworld Barcelona).

Aquest més de maig toca baixar el ritme i agafar forces per la proba (21-05-2011).

Com a ultims preparatius per Lanzarote he participar a la Triatló Distancia B de Banyoles on vaig quedar 10 de la general i primer de la meva categoria aconseguint el Campionat de Catalunya amb una marca de 3h49. El dia 08 vaig participar a la Cursa Cicloturista Terra de Remences acabant-la amb 5h28 a una mitjana superior als 31km per hora i baixant 22 minuts la marca de l’any passat.
Aquestes dues ultimes setmanes només queden entrenaments suaus per arribar el més descansat possible el dia 21 a Lanzarote. Encara que el dilluns vinent tincs entrenament amb el grup de Sedentaris que em donen força canya!!!

 
Marc, molta sort a l’Ironman de Lanzarote!


Sedentaris.cat
El bloc dels que no volen ser sedentaris


Fitxa tècnica del Marc (entrevista abril 2010 al bloc Runnec, de l’Ernest Crespo)


Recordatori: Ironman = 3800 metres natació + 180 quilòmetres de bicicleta + una marató