Skip to main content

Ja sóc sub-40! Crònica de la Cursa de Bombers

Un any més, el Sedentaris vam participar en massa a la Cursa de Bombers i per seguir la tradició ens vam tornar a fer la foto on sempre. Aquesta és la tercera ja i cada cop som més.

Apart de tots ells, em vaig anar trobant a molts altres que la van córrer. No és difícil que entre 20.000 persones hi hagi una bona colla d’amics.

Aquesta cursa l’afrontava amb moltes ganes perquè era (gairebé) la darrera oportunitat per aconseguir el meu objectiu de la temporada, baixar de 40 minuts en 10 Km. La feina acumulada de mesos i l’esforç final de les 2 darreres setmanes van donar el seu fruit i vaig aconseguir 39:54. Ja puc dir que sóc sub-40!!!

Va ser una cursa divertida, però amb massa gent i massa calor. Gairebé no em dóna temps d’entrar al calaix de sub-42 abans de la sortida. A sobre, va ser un dia d’aquells que el sol apretava i tot i que normalment ja no agafo aigua a les curses de 10 Km, aquest cop m’hagués clagut un segon avituallament i tot.

Vaig seguir els consells del Dani (un altre sub 40) i em vaig fixar com a referència el globus de la llebre de 40 minuts. Em va anar bé per estar tranquil i veure que el ritme que duia era bo.

Havia estat entrenant fort després de la Mitja de Calella, però no sabia si seria suficient per aconseguir el meu repte de baixar de 40 minuts. Sabia que tindria ànims especials en 3 punts del recorregut i això em va ajudar molt perquè al Km7 vaig notar l’esforç que estava fent.

Quan vaig planificar mentalment la cursa pensava que des de dalt de la Via Laietana podria aprofitar la baixada per fer un bon canvi de ritme i mantenir-lo fins a la meta. Va arribar el moment de fer-ho i no em vaig veure amb forces, tenia por de desfondar-me i vaig començar el meu sprint final just en girar la cantonada de la Llotja. Veia la meta i encara podia. Vaig apretar i finalment vaig aturar el crono a 39:54. Repte aconseguit!

Amb això s’acaba la temporada de curses amb la satisfacció d’haver fet la feina i haver aconseguit el que em proposava, baixar de 40 en 10 Km i fer una mitja marató en menys d’1:30:00.

Propers reptes? Estrenar-me a la triatló de la Vila. Ahir ja vaig començar a nedar després de molts anys sense fer-ho.

Toni de Sedentaris.cat
El bloc dels que no volen ser sedentaris