Skip to main content

La meva primera 10k a New York

Encara no havia competit en cap prova internacional i quin millor lloc per fer-ho per primer cop que a Nova York. Visitant fa unes setmanes la meva ciutat preferida, vaig veure per casualitat que s’hi corria una cursa de 10 Km. No estava massa en forma i encara em trobava afectat pel jet-lag però vaig decidir apuntar-m’hi. Va ser un gran encert.

Per anar a córrer la Governor’s Island 10k, el primer que vaig haver de fer va ser esbrinar on estava aquesta illa. Per arribar-hi va tocar agafar un ferri a primera hora del matí. Em va tocar matinar força, però ja em vaig començar a trobar a gent que hi anava al metro.


L’ambient era espectacular. Es notava que la gent tenia ganes de passar-s’ho bé. Em va sorprendre que la mitjana d’edat era bastant jove, que la gent anava força equipada (roba tècnica, res de samarretes de cotó ni bambes de tenis) i que el percentatge de noies que hi participaven era bastant alt (cosa que aquí per ara encara no passa).

Res de fer cua per l’aigua. Gran dipòsit self-serviceEn ser una cursa petita (uns 1.200 inscrits), l’organització va ser molt propera i exemplar. D’entrada hi havia esmorzar i sucs naturals acabats de fer abans i després de la cursa. La guardarropia estava molt ben preparada i no hi havia gens de cues. I per acabar-ho d’animar tot, un DJ que des de primera hora del matí motivava musicalment als corredors.

Unes bones bagels per recuperar-seVa ser un plaer poder participar-hi i gaudir del contrast amb les curses massificades que se solen fer a Barcelona.

El trajecte era curiós perquè combinava trams amb llambordes amb parts asfaltades o gespa. També hi havia pujades i baixades i fins i tot escales. En un entorn de parcs tots verds, el millor va ser poder gaudir de les vistes de l’Estàtua de la llibertat i de l’skyline de Manhattan mentre corria. Tot un privilegi.

Si us trobeu en una situació similar ara que hi ha les vacances, us animo a que us apunteu a alguna cursa a l’estranger. És una bona forma de gaudir del lloc on s’està, practicar esport i també entendre una mica millor el país que us acull.

Toni de Sedentaris.cat
El bloc dels que no volen ser sedentaris
twitter: @sedentariscat
FB: Facebook Sedentari