Skip to main content

Matagalls-Montserrat 2009: MM09 (II) – Entrenament per caminades de resistència

..

L’entrenament més aconsellable per una caminada de resistència és caminar, caminar i caminar. Sembla obvi, no? Doncs no. A Sedentaris.cat volem ajudar a tothom que vulgui i tingui ganes a fer una mica (més) d’esport o activitat física o el que sigui per deixar de ser sedentari o sedentària.

Aquest consells d’entrenament per caminades de resistència estan pensats més per aquells que volen fer la Matagalls-Montserrat sense haver-la fet abans o sense experiència en caminades de resistència o experiència en caminades més curtes. Els que ja llegiu això havent fet moltes caminades estaria molt bé si poguessiu deixar algun comentari/consell del que vosaltres feu.

Els consells /opinions que donem (i que heu de complementar amb més consells):

Més especificament diríem:

  • Bambes de muntanya (molt recomanables, quasi imprescindibles), haver entrenat amb elles sobre tot tipus de superfícies.
  • Fer caminades llarges, de dia i de nit (potser aquestes més curtes :-). Còrrer a peu o anar amb BTT també ajuda però no oblidem de fer entrenaments «reals».
  • No estrenar res el dia de la caminada, recomanant especialment haver caminat de nit amb el frontal i bastons (en el cas de portar-ne).
  • Cuidar-se molt bé els peus, especialment qui els tingui delicats (vaselina o el que sigui a cada avituallament).

Afegim les recomanacions que ens han anat arribat via comentaris al bloc (actualitzat 16/06/09):

  • Sandmann: tenir un parell de … bones raons per arribar
  • Oriol: tenir cap, ganes i una bona hidratació per acabar i acabar en bones condicions.
  • Fran: cuidar-se els peus, vigilar l’aparició de llagues i canviar-se de mitjons.
  • Eduard: molta determinació, entrenament (inclou caminar de nit) i estar psicològicament preparat.
Mil coses més que ja anirem comentant … però diríem que per arribar a Montserrat cal la voluntat d’arribar-hi i, més específicament i per aquest ordre: cap, peus i cames. Si falla el cap no arribes segur, si fallen els peus és molt difícil i si et fallen les cames … prega a la Moreneta.

Si llegiu això els propers dies podeu anar a la Marxa de Resistència d’Olost (37,5 km) el 28 de Juny, un bon entrenament o a qualsevol caminada popular o de la Copa Catalana de Caminades de Resistència (FEEC).


Esperem els vostres comentaris.

Podeu consultar també a Sedentaris.cat:

Sedentaris.cat
El bloc dels que no volen ser sedentaris.