Skip to main content

MMM – Mitja Marató Mataró

En la meva primera participació a la MMM – Mitja Marató de Mataró – 2011 vaig veure que tot el que havia sentit era veritat. Destacaria dues coses:

  1. acaba en pujada 
  2. la bossa d’obsequis

D’aquests dos punts, pels que aquesta mitja és «famosa», he dir que només el primer va superar les expectatives per desgràcia. La pujada final era «doble»: una forta, llarga i coneguda i, com a «extra» una petita però inesperada abans d’arribar a la curta baixada de recta que em va acabar de «rematar».

El recorregut està bé, si que hi ha indrets més solitaris, però saps força bé el que et queda pel fet de veure els que van més ràpid en sentit contrari molta estona. Una cosa que destacaria positivament és el fet de que estigui limitada a 2.000 (?) inscrits i això fa que no hi hagi «taps» pels carrers de Mataró.

La pujada final («exagerada» 🙂 segons perfil facilitat per l’organització

La mitja en sí va anar millor de l’esperat, amb un objectiu ambiciós de 1h45 vaig acabar en un 1h44. Vaig anar molt ben acompanyat fins les pujades finals pel Joan F. i sort d’ell o m’hauria deixat anar a partir del 15 ja que les cames no estaven gens fines. Al principi la nostra tàctica va ser no apretar en els primers quilòmetres (els que són més de baixada progressiva), que si estàs bé, potser et permetran compensar el que perdis a la pujada final. La veritat és que els 10 primers quilòmetres la cosa va anar ràpida i ens vem arriscar a mantenir el ritme la resta de quilòmetres per «compensar» al final.

La jugada ens va sortir bé, potser per no haver anat més ràpid al principi (en el meu cas segur, en el del Joan ell tenia més força i qui sap si podia haver apretat més de sortida, ja li preguntaré :-). En el meu cas, tots els parcials abans de las «pujadeta», van estar per sota de 5 min/km per fer els 2 últims en 5:20 aprox.

S’ha de reconèixer que Mataró és una ciutat molt esportiva i esperem que segueixi així per molts anys. Jo ja he tingut la sort de participar en diferents proves populars que fan: Triatló, Duatló de Muntanya, Mitja Marató per Relleus i Mitja Marató.

Demà, una prova totalment diferent. Passarem dels 21 llargs de Mataró als 5 curts de Castelldefels: si algú hi va aquí ens trobarà: XXX Pujada al Castell de Castelldefels.

Ferran de Sedentaris.cat
El bloc dels que no volen ser sedentaris
twitter: @sedentariscat
FB: Facebook Sedentari