Skip to main content

Trail Blanch Font Romeu I (prèvia)


Aquest cap de setmana estaré al Trail Blanch de Font-Romeu. Malauradament no podré participar per no estar al 100% (ni al 80%) però sí podré gaudir-ne com a espectador i com a «entrenador» virtual ja que hi aniré amb uns amics que sí estaran a la sortida. Pels que no n’heu sentit a parlar mai això del Trail Blanch consisteix en participar en una caminada i/o curses sobre la neu (o el gel, segons la climatologia).

Fotografia de l’edició 2008 (13/24 km)

Es el segon any consecutiu que hi vaig. L’any passat vaig poder debutar-hi participant a la cursa curta (13 km.), també hi havia una cursa mitjana (24 km.) i una llarga (51 km.). Com a fet anecdòtic dir-vos que vaig trobar-me a Luis Enrique, l’actual entrenador del Barça Atlètic, a un avituallament (va descriure la seva experiència al seu bloc). La intenció d’aquest any era anar a la mitjana i algun dia a la llarga. S’ha de dir que aquest any han afegit un caminada i han dividit les proves en dos dies. Abans es feia tot en diumenge. Així aquest any queda així:

Dissabte 17/01/2009

  • 9:00 – Sortida caminada blanca
  • 10:30 – Sortida Trail Blanch 13 km.
  • 14:30 – Croc Blanc (cursa per a nens)

Diumenge 18/01/2009

  • 7:30 – Sortida Trail Blanch 51 km. (ben abrigats 🙂
  • 9:30 – Sortida Trail Blanch 24 km.

Per fer-vos una idea podeu veure un vídeo de l’edició del 2008. També tenim la sortida que filmar en Xavi Marina i un parell d’espectaculars fotografies que va publicar al seu bloc (Xavi Marina Deportes):

Sembla que la prova està agafant bastant de prestigi i ja han arribat a quasi 1.300 participants en aquesta cinquena edició.

I així es com donen la benvinguda a la web oficial en referència a l’any passat:

Assistir al reflexe del sol llevant sobre les serralades de muntanyes, perduts entre pendents nevades; envoltat d’una gran extensió salvatge, corre sobre l’aigua… una altre imatge d’anunci publicitari enganyós, això, no existeix, almenys aquí en la nostra latitud!

Però, allà, a la Cerdanya, en un petit altiplà als Pirineus orientals, elevat a uns 2000m d’altura, hi van passar coses sorprenents el 20 de gener de 2008…

En resum, el Trail Blanch de Font-Romeu, en qualsevol de les seves modalitats (i n’hi ha per tots els gustos) és una excel·lent manera d’iniciar l’any combatent el sedentarisme. I per als que no els hi agraden les curses d’asfalt o volen provar de fer una cursa diferent és 100% recomanable.

Esperem poder explicar-vos més coses de tornada i seguir-vos animant a fer tot tipus d’activitats.

Ferran de Sedentaris.cat