Skip to main content

Cursa El Corte Inglés 2009 – Consells / Entrenament

Actualització 25/04 a Sedentaris.cat: Crònica i fotografies Cursa El Corte Inglés 2009


La primera recomanació per aquells que no l’han feta mai seria llegir-se els consells oficials (enllaç) que facilita l’organització.

Pels que ja l’heu feta o és el primer cop aquest any hi ha, com a mínim, dos novetats importants:

  1. Modificació del recorregut en el tram final (un cop ja s’arriba al Paral·lel) que no afecta gaire a la distància.
  2. Possibilitat d’anar (no és obligatori en aquesta cursa) amb el teu xip groc propi de Championchip per tenir el temps exacte i formar part de la Lliga Internet Championchip 2009. Segons posa al tríptic hi haurà un sortida especial pels que portin xip (!). Això pot ser molt interessant pels que vulguin millorar el seu temps en aquesta cursa.

Recordar-vos que les inscripcions finalitzen el dissabte 23 de Maig als Centres «El Corte Inglés» (Pl.Catalunya, Diagonal, Francesc Macià, Portal de l’Àngel, Can Dragó, Sabadell i Cornellà) i «Hipercor» (Meridiana i Girona).

Mapa Recorregut Cursa » El Corte Inglés» 2009


A aquesta cursa li tinc una estima especial, doncs és la cursa dels meus «orígens» en això del córrer. Dit d’una altra manera, sense haver fet abans la Cursa de «El Corte Inglés» no hauria fet mai després ni curses de 10km, ni mitja marató, ni marató, ni Matagalls-Montserrat ni moltes altres coses.

Més o menys suposo que hi he anat uns 10 cops en els últims 20 anys i va ser fa dos quan, finalment, amb molt d’esforç, butllofes als peus i sang a un dit vaig aconseguir baixar de l’hora. Com a premi per aconseguir el meu «objectiu» em vaig comprar unes bambes noves i em vaig adonar que les que portava abans eren massa justes, tenien la sola desgastada i que no em tallava bé les ungles per fer un cursa. De tot s’aprèn, tot i que de vaselina als peus crec que ja me’n posava 😉

Bé, els meus consells específics per fer un bon temps (Sub 1h o Sub2h30) si no ets cap «crack» ni tens un cos de «keniata» o, dit d’un altra manera, ets un «sedentari» amb aspiracions com en el meu, són els següents:

  • Tranquil/la a la sortida pel Passeig de Gràcia, això sí, intenta arribar una hora abans de la sortida o sortir el més endavant possible.
  • Al carrer Aragó es tracta de mantenir el ritme i no fer molta ziga-zaga, acabes fent més quilòmetres i et canses més. Sempre hi ha molta gent i és com córrer dins d’un embut.
  • La clau de mantenir-se tranquil i guardar energies es per pujar a l’Estadi bé, aquí si t’has dosificat intenta mantenir el ritme quan comencis a pujar i passis per davant del Poble Espanyol. Et serà més dur però valdrà la pena, això sí, afluixa una mica si veus que et costa massa. Molta atenció a la pujada d’abans de girar per entrar a l’Estadi … si corres molt per sobre de les teves possibilitats a la baixada «trampa» que hi ha abans et pots quedar «trabat». La rampa és curta però molt dura. Toca patir-la, pensa que quan s’acabi ja s’entra a l’estadi.
  • L’estadi sempre pot ser un moment especial, gaudeix-lo. Quan surtis del mateix, si tens bones sensacions, tens molt guanyat. Comença la baixada … deixa’t anar però sense passar-te de voltes ja que un cop arribis al Paral·lel encara s’hauran de fer alguns quilòmetres sense que la baixada t’acompanyi.
  • Al creuar el Paral·lel i començar a córrer de nou pel pla (aquest any pel carrer Floridablanca com a novetat) veuràs si t’has pogut dosificar bé. El cansament pot sortir i aquí toca aguantar-lo fins a la Ronda Sant Antoni i la Plaça Universitat. Un cop hi arribis ja entraràs en l’últim quilòmetre … que vagi bé.


Informació d’interés:


Ferran de Sedentaris.cat

El bloc dels que no volen ser sedentaris